26 Март 2019вторник14:35 ч.

Проф. Стойков с наградените

Дизайнерка на звезди получи "Златна игла"

Най-добрите български творци от света на модата бяха удостоени с престижната награда, която се връчва вече 25 години

/ брой: 51

автор:Альона Нейкова

visibility 274

На 25-ата церемония по връчването на най-престижните отличия за родни творци от модния бранш със "Златна игла" в категорията "Дизайнер на годината" бе удостоена Невена Николова, чиито тоалети носят звезди от ранга на Елизабет Хърли и Никол Шерцингер. "Тази награда е за България!", каза при получаването на статуетката талантливата авторка на впечатляващи облекла, предпочитани от световноизвестни модели и дами от британския кралски двор. Съпругата на президента - Десислава Радева, подари на любимата си дизайнерка огромен букет и с искрен интерес наблюдава ревюто й с подбрани рокли.

Титлата "Моден гримьор" бе присъдена от Академията за мода на Джулия Ангелова, която така стана трикратен носител на "Златна игла".

Признание за "Модна иновация" получи Аксел Харди, чиито плетива не спират да впечатляват дамите у нас и в чужбина.

За "Най-добър млад дизайнер" бе обявена Радослава Лазарова, която посвети наградата на дъщеря си Божидара. А специален гост на дефилето на модна къща "Блинк" бе актрисата Саня Борисова.

Победител в "Булчинска мода" стана "Палома фешън" с дизайнер Поля Кинова, която показа на публиката елегантни тоалети за сватбения ден.

Статуетката за "Модна къща на годината" бе връчена на бранда "Desizo Monni", познат с уникални мъжки костюми, ушити по класическа италианска технология.

Награждаването със "Златна игла" бе предшествано от ревю-спектакъл, на който бяха представени някои от най-добрите колекции на родни дизайнери, отличаващи се с "оригиналност, свежест, смелост, дързост - послания, които, подобно на меч, разсичат булото на фалша, имитацията и пошлостта", подчерта председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58