09 Август 2020неделя06:25 ч.

Депутатите гледат промените в Закона за предучилищното образование

автор:Дума

visibility 419

Промените в Закона за предучилищното и училищното образование влизат за обсъждане в Народното събрание тази седмица. Новите текстове предвиждат въвеждането на задължителна подготовка на четиригодишните деца, контрол върху настоятелствата и обучението в електронна среда.

Парламентът ще приеме и правила за избор на заместник-омбудсман.

Процедурните правила за условията и реда, по който ще се предлага кандидатът за заместник на обществения защитник, ще бъдат определени днес. Според тях той ще бъде изслушан в комисията по вероизповеданието и правата на човека.

Депутатите ще разгледат и измененията в Закона за военното разузнаване, внесени от ГЕРБ и ОП. Те предвиждат служба "Военна информация" да се преименува на служба "Военно разузнаване".

Новото наименование на службата ще отрази в най-пълна степен функциите на военното разузнаване като специална разузнавателна служба за добиване и анализ на стратегическа информация.

 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 637

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1139

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ