04 Юли 2020събота04:40 ч.

Ден без жаби в Австралия

/ брой: 72

автор:Дума

visibility 553

В Австралия се състоя Ден без жаби, който се провежда вече трета поредна година. Акцията е насочена към намаляването на популацията на отровните квакащи, които са станали истинско екологично бедствие за континента. Около 14 хил. зелени особи са били предадени в пунктовете за приемане от жителите на австралийския щат Куинсанд. Рекорден брой жаби са събрани в района Наунсвил, където противниците им са уловили повече от 7 хил. земноводни.
Всяка самка е способна да снесе през целия си живот 20-хилядно потомство. Така акцията е предотвратила раждането на милиони "узурпатори". Над 200 млн. е достигнал вече броят на Bufo marinus (латинското наименование на тези жаби), за първи път донесени на континента от Централна и Латинска Америка през 1953 г. за борба с тръстиковия бръмбар. Вредителите станаха причина за намаляването на редките местни видове животни, земноводните разоряват градините и унищожават медоносните пчели. Освен това отровата на тези жаби може да предизвика спиране на сърцето, да ослепи или да парализира човек.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 477

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 474

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1071

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ