08 Април 2020сряда10:53 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Делян Добрев уредил съученик да проучва трасе за газова връзка

От левицата внасят сигнал до антикорупционната комисия в НС и за фалшифициране на решение на МС

/ брой: 38

автор:Юлия Кулинска

visibility 668

БСП уличи министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в конфликт на интереси. Депутатът Румен Такоров разкри вчера на брифинг в парламента, че Добрев и областният координатор на младежката организация на ГЕРБ и общински съветник от партията в Хасково Евгени Консулов имат съвместни бизнес дейности по общи проекти. От левицата внасят сигнал до парламентарната комисия за корупция по високите етажи на властта, свързана с избор на изпълнител на проект "подготовка, проучване и проектиране за изграждане на междусистемна газова връзка България - Сърбия". Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие" и е на стойност 854 300 лв. Негов ръководител е Евгени Консулов, който, по думите на Такоров, е съученик на министър Добрев. Двамата и досега са имали съвместни бизнес дейности, каза Такоров, като се позова на информация от интернет. Такъв проект бил ремонт на детска ясла в Благоевград, в който и двамата участвали. Нарушени са националните интереси поради факта, че трасето на газовата връзка е уточнено преди повече от 15 години и поради факта, че Консулов и Добрев имат съвместен бизнес по общи проекти, обясни той.
Сигналът на БСП вбеси икономическия министър. Добрев обяви, че ще съди тези, които го набеждават в конфликт на интереси. Министърът обясни, че Евгени Консулов, който има магистратура по управление на международни проекти и осем години опит в управлението на такива проекти и три години опит в проверката на такива проекти от страна на държавата, бил много ценен. Консулов е бил на граждански договор към МИЕТ и е получавал 16 месеца заплата в размер на 281,25 лева месечно. Общата сума, която е получил Консулов за целия период, е около 4500 лева.
От БСП внесоха още един сигнал, свързан със скандално пренаписване и фалшифициране на решение на МС, чрез което се деактува обект публична държавна собственост на централния плаж в Бургас в частна държавна собственост. Представяме предложението на областния управител Константин Гребенаров, в което той цитира фирмата, на която желае да бъде продаден теренът, обясни Румен Петков. Има становище на МРРБ, в което има скандално кратък, тридневен срок за съгласувателен режим с останалите министерства, в резултат на което ключови ведомства не са предоставили своите становища, поясни той. По думите на Петков има добре аргументирано  отрицателно становище на Министерството на финансите.  "На 19 ноември 2012 г. с писмо до регионалния министър Лиляна Павлова областният управител на Бургас Константин Гребенаров иска смяна на статута на парцел 946 кв. м. с умишлено сгрешен адрес - парк "Езеро", вследствие постъпила молба с интерес от купувача "Булгариен - Директ райзен ООД" - Несебър. Ключови министерства не са предоставили свое становище по това искане. Има отрицателно становище на финансовото министерство, и то добре аргументирано, опиращо се на конституционни норми, законодателство и обществения интерес, което е утвърдено и на заседание на МС. На него премиерът изрично уточнява, че в решението, което ще бъде внесено на подпис, трябва да се отчете становището на МФ", обясни Петков. Окончателният текст на решението, изпратен от МРРБ в МС, обаче не отчита бележките на финансовото ведомство, като по този начин на областния управител Гребенаров неправомерно се дава възможност да извършва последващи разпоредителни сделки с имоти, подчерта Петков.
 

Борисов нареди смяна на ръководството на ББР

автор:Дума

visibility 24

16 нови случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 55

Президентът: Сити решават, а много българи са гладни

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 67

ГЕРБ защитиха само банковите длъжници

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 67

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 138

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ