08 Април 2020сряда16:03 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Дебилизирането на един народ

/ брой: 286

автор:Иван Аладжов

visibility 1567

Наскоро бяха публикувани резултатите от международно изследване за оценяване познанията на учещите се, в което участваше и нашата страна. Резултатите от него са повече от отрезвяващи. Не че досега не сме предполагали, че нещата около родното образование - както между другото с почти всичко в нашата страна - не вървят на добре, но сега вече имаме данните за това черно на бяло. А те са направо шокиращи. Изследването показва, че страната ни се позиционира на едни от последните места с общо 41% функционално неграмотни ученици. Което означава, че тези деца имат затруднения с четенето и разбирането на текстове, както и че пишат с много грешки, като с 29% под критичния минимум на знания и умения малко по-добре се представят момичетата. При момчетата този показател достига дори до наистина тревожните 52%. За всеки четвърти български ученик четенето дори било "загуба на време". Но това провалено поколение явно не мисли така за обливащата го ежедневно чалга-помия и цунамито от простотии и примитивни клюки по родните масмедии.
А още по-трагични са данните за знанията по математика. Над 70% от 15-годишните ученици у нас са под критичния праг, а 25% са дори под най-ниското ниво. Тези деца не са способни да решават задачи, не могат да работят с таблици, диаграми и графики и да извличат правилните изводи от тях.
Изследването показва, че през последното десетилетие България се е сринала с още 13 места в класацията по грамотност и вече е едва на 46-о място от общо 65 участвали в настоящото проучване държави. Което означава, че по образователен ценз вече сме се приравнили с част от банановите републики от Централна Америка. За сравнение при по-предишното изследване през 2000 г. България бе на 33-то място. А още 10 години по-рано май ни водеха за една от най-умните нации...
Всичко това означава, че населението у нас продължава да пропада интелектуално и да се дебилизира, вина за което има днешната държава и нейните представители. Тя освен че не е способна да подсигури достоен и сигурен живот на гражданите си, нормална инфраструктура, достъпно и качествено здравеопазване, не е в състояние да даде и необходимото образование на бъдещото поколение на България. Вследствие на което неминуемо възниква въпросът - за какво въобще ни е нужен този модел държава и дали тя не е деградирала до нивото на паразитно бреме за населението.
А днешните полунеграмотни ученици утре ще бъдат изхвърлени на произвола на съдбата без никакви перспективи. В най-добрия случай те ще могат да бъдат обслужващ персонал, общи работници или проститутки. Освен ако не си купят по някоя фалшива диплома...
И в това ли се състои "светлото", европейско бъдеще на този народ, за което ни баламосват през всичките тези 20 години на преход за никъде!?

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 248

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ