02 Октомври 2022неделя22:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°. Днес ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя в Западна и в Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места - временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Държавници или послушници

/ брой: 153

автор:Васил Попов

visibility 1604

От 20 години на българина му набиват в главата, че антикомунизмът и антисъветизмът трябва да се превърнат в една русофобия. Това се прави на държавно равнище. С изключение на Тройната коалиция, която се опита да направи някакви изгоди в междудържавните отношения на България и Русия, което днес се оплюва и се смята едва ли не за големи загуби за България.
Като говорим за трите много сериозни енергийни проекта - АЕЦ "Белене", "Южен поток" и петролната тръба "Бургас  Александруполис", сегашните управници се опитват да ни набият под каскета, че това било много вредно за България и за българската държава. Че от това сме щели да станем още по-бедни.
В общественото пространство непрекъснато се хвърлят някакви тези, че тези проекти не са в интерес на България. При това не се вадят никакви доказателства. Не се изкарват в публичното пространство параметрите на тези договори, които Бойко Борисов два дни преди посещението на високопоставена руска правителствена делегация ги метна на прокурора.
Това са договори, сключени от предишното правителство с правителството в Кремъл. Няма нито едно доказателство, че тези договори не са в интерес на българския гражданин, на българската страна. Хвърлят се само популистки изявления колко лошо ще се заробим ние, ако продължаваме да имаме силни икономически отношения с Русия.
Премиерът Бойко Борисов много благосклонно каза, че България има изгода от тези проекти, договорени от предишни правителства. Пита се обаче дали утре, след като високопоставената делегация от Москва си е заминала, Бойко или някое негово мекере на правителствено равнище няма да даде пак заден ход?
В последните години управлението на България никога не е било по-несигурно, отколкото сега, когато Бойковата партия ГЕРБ се прави на партия, а диктатурата е на вседържавника генерал Борисов. Много странно е, защо наивният българин е толкова лековерен, за да не вижда как някой го използва единствено като гласоподавател. Никой с нищо не е уверил българската общественост, че държавното управление в лицето на изпълнителната власт е насочено за защитаване на националните интереси на страната ни. Непрестанното оплюване на всичко отпреди не носи подобрение на държавността ни. Това, че Борисов отказва изпълнението на преди него сключени договори и отказва да прояви приемственост в развитието на страната ни и нейните отношения с чуждестранни партньори, очевидно ще ни изиграе лоша шега. Само че преди той да се срути с цялата си партийна машина, положението на българския народ става все по-лошо и по-лошо. Трудно е да се обясни на доктора на пожарникарските науки как да вади изгоди за управляваната от него държава, без да сервилничи. А с руснаците може да се говори директно, да се работи в пълна яснота.

Иван Иванов: Необходимо е модернизиране на икономиката

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 190

Банките вдигат лихвите от октомври

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 190

ЕБВР повиши прогнозата за българската икономика

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 190

Арменският поп

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 190

Безплатно ли?

автор:Деси Велева

visibility 397

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ