04 Април 2020събота15:38 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Росен Желязков

Държавата щяла да финансира разпространението на вестниците

/ брой: 41

автор:Ростислава Иванова

visibility 144

Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им, обяви тържествено в МС Бойко Борисов. "Всяко печатно издание ще стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Но ще осигурим на всички издания равнопоставеност", обеща премиерът.

Правителството реши "Български пощи" да поемат от 1 март разпространението на печатни издания в страната. Дотук се стига след срещи на министъра на транспорта и съобщенията Росен Желязков с издатели заради закриването на "Лафка" и отстъплението на "Национална дистрибуция" от бизнеса.

"Български пощи" ще бъдат разпространителят в ситуация, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит. До няколко месеца размерът на дефицита ще бъде анализиран, като разликата между приходи и разходи ще се поеме от държавния бюджет", обяви Желязков. МС реши до половин година пощите да представят доклад за свършеното, който да включва и евентуални "допълнителни организационни и финансови мерки".

Министърът обеща размерът на отстъпката, която се предоставя от издател към разпространител, да бъде намален. Издателите са поискали будките да са на атрактивни места, с каквито разполагаше "Лафка". "Предлагаме на кметовете да взаимодействат с "Български пощи" и да се определят допълнителни места на територията на общините и градовете", уточни Желязков.

Част от разходите за разпространението ще бъдат покрити с парите, които МС отпусна за нов правителствен самолет. Заради общественото недоволство обаче Борисов се отказвал и щял да си кара със старата машина. Премиерът обяви, че "заради популистите" и "идиотите" рискувал живота на екипажа. 37 млн. лв. от тези пари бяха разпределени за два стадиона в Пловдив и един в Шумен, както и за спортни зали в училища.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ