05 Април 2020неделя19:31 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

БСП:

Дано и сагата "Буда" не оттече покрай парламента

Настояваме за анкетна комисия, която да разгледа обоснованите предположения за зависимост на премиера, заяви Ангел Найденов

/ брой: 33

автор:Юлия Кулинска

visibility 93

Продължава скандалната сага с историята на обекта "Буда" и дано тя не оттече покрай българския парламент, най-вече заради обоснованите предположения за зависимост на министър-председателя. Това заяви Ангел Найденов в декларация на ПГКБ. Ще внесем решение за създаване на анкетна комисия и се надявам тя да бъде подкрепена, поясни Найденов.
Не трябва да се страхуваме да посочим виновните за терористичния акт на летище Сарафово, но това не бива да е плод на политическа псевдокоректност и послушание, коментира Найденов. "Очакваха се заключения по терористичен акт, които имат своите вътрешни и външни политически последици. И тъкмо затова изискващи категоричност и недвусмисленост", поясни зам.-председателят на ПГКБ. Според него проведеният Консултативен съвет по национална сигурност не е отговорил на очакванията. Създаде международна новина, впрочем предсказана, очаквана и не особено изненадваща. Но и остави тягостно впечатление и поднесе тревожни изводи, констатира Найденов.
Какво точно се случва, беше ли употребен КСНС и каква е целта на позицията, изнесена от министъра на вътрешните работи, питат социалистите. Те са категорични, че  непостигането на съгласие на КСНС не е изненада. Когато от едната страна са само управляващите, а срещу тях са всички останали, очевидно има нещо смущаващо, каза Ангел Найденов. "Не чухме нищо нито за рисковете, нито за мерките, които предприема държавата, а оценките за докладите пред КСНС са непълни, разследването продължава и доказателствата са недостатъчни. Може ли това да бъде солидна основа за общо становище и не предрешава ли това окончателните резултати от следствието", попита риторично Найденов. Интересно е защо достойното поведение на правителството, нежелаещо да се обвърже със заключения, преди да е приключило разследването, се промени, предстои да видим каква е цената на това, отбеляза Найденов.
"Защо именно КСНС беше мястото, избрано, за да се представи т.нар. обосновано предположение за участие на "Хизбула"? Защо данни и предположения за нечие участие не бяха представени от разследващите органи", питат социалистите. Отговорът според тях е заради необходимостта да се компенсират липсващите категорични доказателства, заради желанието да се сподели отговорността и заради натиска да се представи политическо становище като аргумент за признаване на "Хизбула" за терористична организация от ЕС. Много аргументи има в подкрепа на тези разсъждения, но сред най-фрапиращите са публикациите в чуждестранни медии преди заседанието на КСНС, твърди Найденов.


 

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 1129

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 1048

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 602

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 402

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ