22 Януари 2021петък19:17 ч.

От редактора

Да празнуваме Девети

/ брой: 171

автор:Боян Бойчев

visibility 1311

С наближаването на 9 септември отново се активизира цялата онази групичка, която иска охулването на една от най-светлите дати в най-новата ни история. 

Благодарение на Девети България измива донякъде срама от факта, че по време на Втората световна война е съюзник на нацистка Германия. 

Обаче без срам днешните силни на деня политикани се опитват да оправдават този наш съюз. Вместо да поискат прошка. Както го направи германският президент от полския народ преди броени дни. За нацистката "тирания". 

Искам да видя наш политик в управлението, който ще има същата смелост. 

В Германия се срамуват от нацисткото си минало. У нас - не. 

Никъде в Европа антифашисткото движение не е анатемосвано, а участниците в него - приравнявани с терористи. Каквато е официалната позиция у нас. 

Никъде в Европа фашистките военнопрестъпници не са оправдавани. 

Срам е безумната декларация на Външно министерство по повод изложба на руското посолство "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма". Министерството ни отново показа, че е външно - служи на външни политически интереси.

Освен русофобството, антикомунизмът е другата популярна болест, от която трябва да си заразен, ако искаш да си сред управляващия "елит". Сигурно е нормално в един свят, основан върху чудовищна несправедливост и разделение на обществото на една малка ултрабогата върхушка и огромна маса бедни. И между тях - буферът на средната класа, смазван редовно, за да не скърца, с подаянията на върхушката.

Опитите на продажни историци и политически проститутки да приравнят нацизма и фашизма с комунизма и да изопачат историческата истина са трагикомични. Защото фашизмът е човеконенавистен и се основава на превъзходството на една човешка раса над друга. Докато в основата на комунизма стои справедливостта и равенството между хората (оставям настрани грешките и извращенията в определени периоди). Но какво да кажем за расовата дискриминация и преследването на комунисти и други инакомислещи в САЩ, а и в други страни от Западния свят?  

Партизаните и антифашистите бяха смели и честни хора, които не можеха да се примирят с маршируващата по Европа "кафява чума". Комунистите - идеалисти, които вярваха в един по-добър и справедлив свят. И които плащаха за мечтите с живота си.

Затова 9 септември е светъл празник: заради победата над фашизма у нас. И заради осмислената вяра, че светло бъдеще е възможно. Все някога.

  

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 378

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 480

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 476

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 248

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ