22 Септември 2019неделя15:56 ч.

От редактора

Да празнуваме Девети

/ брой: 171

автор:Боян Бойчев

visibility 448

С наближаването на 9 септември отново се активизира цялата онази групичка, която иска охулването на една от най-светлите дати в най-новата ни история. 

Благодарение на Девети България измива донякъде срама от факта, че по време на Втората световна война е съюзник на нацистка Германия. 

Обаче без срам днешните силни на деня политикани се опитват да оправдават този наш съюз. Вместо да поискат прошка. Както го направи германският президент от полския народ преди броени дни. За нацистката "тирания". 

Искам да видя наш политик в управлението, който ще има същата смелост. 

В Германия се срамуват от нацисткото си минало. У нас - не. 

Никъде в Европа антифашисткото движение не е анатемосвано, а участниците в него - приравнявани с терористи. Каквато е официалната позиция у нас. 

Никъде в Европа фашистките военнопрестъпници не са оправдавани. 

Срам е безумната декларация на Външно министерство по повод изложба на руското посолство "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма". Министерството ни отново показа, че е външно - служи на външни политически интереси.

Освен русофобството, антикомунизмът е другата популярна болест, от която трябва да си заразен, ако искаш да си сред управляващия "елит". Сигурно е нормално в един свят, основан върху чудовищна несправедливост и разделение на обществото на една малка ултрабогата върхушка и огромна маса бедни. И между тях - буферът на средната класа, смазван редовно, за да не скърца, с подаянията на върхушката.

Опитите на продажни историци и политически проститутки да приравнят нацизма и фашизма с комунизма и да изопачат историческата истина са трагикомични. Защото фашизмът е човеконенавистен и се основава на превъзходството на една човешка раса над друга. Докато в основата на комунизма стои справедливостта и равенството между хората (оставям настрани грешките и извращенията в определени периоди). Но какво да кажем за расовата дискриминация и преследването на комунисти и други инакомислещи в САЩ, а и в други страни от Западния свят?  

Партизаните и антифашистите бяха смели и честни хора, които не можеха да се примирят с маршируващата по Европа "кафява чума". Комунистите - идеалисти, които вярваха в един по-добър и справедлив свят. И които плащаха за мечтите с живота си.

Затова 9 септември е светъл празник: заради победата над фашизма у нас. И заради осмислената вяра, че светло бъдеще е възможно. Все някога.

  

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 716

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 595

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 475

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 458

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ