03 Юни 2020сряда14:13 ч.

От редактора

Да празнуваме Девети

/ брой: 171

автор:Боян Бойчев

visibility 992

С наближаването на 9 септември отново се активизира цялата онази групичка, която иска охулването на една от най-светлите дати в най-новата ни история. 

Благодарение на Девети България измива донякъде срама от факта, че по време на Втората световна война е съюзник на нацистка Германия. 

Обаче без срам днешните силни на деня политикани се опитват да оправдават този наш съюз. Вместо да поискат прошка. Както го направи германският президент от полския народ преди броени дни. За нацистката "тирания". 

Искам да видя наш политик в управлението, който ще има същата смелост. 

В Германия се срамуват от нацисткото си минало. У нас - не. 

Никъде в Европа антифашисткото движение не е анатемосвано, а участниците в него - приравнявани с терористи. Каквато е официалната позиция у нас. 

Никъде в Европа фашистките военнопрестъпници не са оправдавани. 

Срам е безумната декларация на Външно министерство по повод изложба на руското посолство "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма". Министерството ни отново показа, че е външно - служи на външни политически интереси.

Освен русофобството, антикомунизмът е другата популярна болест, от която трябва да си заразен, ако искаш да си сред управляващия "елит". Сигурно е нормално в един свят, основан върху чудовищна несправедливост и разделение на обществото на една малка ултрабогата върхушка и огромна маса бедни. И между тях - буферът на средната класа, смазван редовно, за да не скърца, с подаянията на върхушката.

Опитите на продажни историци и политически проститутки да приравнят нацизма и фашизма с комунизма и да изопачат историческата истина са трагикомични. Защото фашизмът е човеконенавистен и се основава на превъзходството на една човешка раса над друга. Докато в основата на комунизма стои справедливостта и равенството между хората (оставям настрани грешките и извращенията в определени периоди). Но какво да кажем за расовата дискриминация и преследването на комунисти и други инакомислещи в САЩ, а и в други страни от Западния свят?  

Партизаните и антифашистите бяха смели и честни хора, които не можеха да се примирят с маршируващата по Европа "кафява чума". Комунистите - идеалисти, които вярваха в един по-добър и справедлив свят. И които плащаха за мечтите с живота си.

Затова 9 септември е светъл празник: заради победата над фашизма у нас. И заради осмислената вяра, че светло бъдеще е възможно. Все някога.

  

Байдън изпревари Тръмп с 10%

автор:Дума

visibility 152

Италия отново приема туристи

автор:Дума

visibility 105

Военни обградиха Вашингтон

автор:Дума

visibility 178

Паметници под прицел

автор:Деси Велева

visibility 373

/ брой: 103

Бъдещето е в лявата идеология

автор:

visibility 387

/ брой: 103

Дойде време преломно

автор:Петра Ташева

visibility 285

/ брой: 103

Кой тук e терористът?

автор:Иван Аладжов

visibility 245

/ брой: 103

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ