14 Ноември 2019четвъртък14:22 ч.

От редактора

Да празнуваме Девети

/ брой: 171

автор:Боян Бойчев

visibility 619

С наближаването на 9 септември отново се активизира цялата онази групичка, която иска охулването на една от най-светлите дати в най-новата ни история. 

Благодарение на Девети България измива донякъде срама от факта, че по време на Втората световна война е съюзник на нацистка Германия. 

Обаче без срам днешните силни на деня политикани се опитват да оправдават този наш съюз. Вместо да поискат прошка. Както го направи германският президент от полския народ преди броени дни. За нацистката "тирания". 

Искам да видя наш политик в управлението, който ще има същата смелост. 

В Германия се срамуват от нацисткото си минало. У нас - не. 

Никъде в Европа антифашисткото движение не е анатемосвано, а участниците в него - приравнявани с терористи. Каквато е официалната позиция у нас. 

Никъде в Европа фашистките военнопрестъпници не са оправдавани. 

Срам е безумната декларация на Външно министерство по повод изложба на руското посолство "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма". Министерството ни отново показа, че е външно - служи на външни политически интереси.

Освен русофобството, антикомунизмът е другата популярна болест, от която трябва да си заразен, ако искаш да си сред управляващия "елит". Сигурно е нормално в един свят, основан върху чудовищна несправедливост и разделение на обществото на една малка ултрабогата върхушка и огромна маса бедни. И между тях - буферът на средната класа, смазван редовно, за да не скърца, с подаянията на върхушката.

Опитите на продажни историци и политически проститутки да приравнят нацизма и фашизма с комунизма и да изопачат историческата истина са трагикомични. Защото фашизмът е човеконенавистен и се основава на превъзходството на една човешка раса над друга. Докато в основата на комунизма стои справедливостта и равенството между хората (оставям настрани грешките и извращенията в определени периоди). Но какво да кажем за расовата дискриминация и преследването на комунисти и други инакомислещи в САЩ, а и в други страни от Западния свят?  

Партизаните и антифашистите бяха смели и честни хора, които не можеха да се примирят с маршируващата по Европа "кафява чума". Комунистите - идеалисти, които вярваха в един по-добър и справедлив свят. И които плащаха за мечтите с живота си.

Затова 9 септември е светъл празник: заради победата над фашизма у нас. И заради осмислената вяра, че светло бъдеще е възможно. Все някога.

  

Яйца полетяха към сградата на ВСС

автор:Дума

visibility 35

Очакват тол системата отново да се забави

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 219

Инфлацията отново тръгна нагоре

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 219

Бул. "Витоша" сред най-скъпите търговски улици

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 219

Фирма печели 27 млн. лв "златна локва" на границата

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 219

Тръмп и Ердоган с плах опит да затоплят отношенията

автор:Дума

visibility 107

Тръмп изкушава Ердоган с оферта за $100 милиарда

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 219

"Мини Шенген" скара Тирана и Прищина

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 219

Увеличават се молбите за убежище в Белгия

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 219

Съпротивата през очите на един "партиен еретик"

автор:Христо Георгиев

visibility 407

/ брой: 219

Денят на демокрацията

автор:Лозан Такев

visibility 197

/ брой: 219

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 212

/ брой: 219

Датата

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ