23 Септември 2020сряда13:57 ч.

Да бъдем реалисти

/ брой: 151

автор:Альона Нейкова

visibility 872

Най-щастливи са онези, които имат реалистично отношение към живота, сочат експерти, позовавайки се на резултатите от най-ново проучване. И с това разбиват на пух и прах всички стереотипи, че оптимистичното мислене допринася за постигането на така желаното благополучие. А нагласите на песимистите са ясни по подразбиране - никой не очаква да признаят, че са доволни от каквото и да било, камо ли от собствената си философия за съществуването.

Най-после анализът на специалисти да акцентира върху онова, което може да подтикне народонаселението да възприема случващото се въз основа единствено на точни преценки. А не като гледа през розови очила или оцветява всичко в черни багри. Защото именно адекватните реакции, без излишните големи очаквания или прекаленото неглижиране на всичко, помагат да се изпита удовлетворение от онова, което ни заобикаля.

Ако тези разбирания се пречупят през призмата на коронавирусната пандемия, доказателствата също се виждат с невъоръжено око. Напълно очаквано е, че оптимистите се смятат за по-малко възприемчиви към КОВИД-19, затова - като същински безсмъртни - не са склонни да спазват съответните мерки за безопасност. Съвсем логично - песимистите се подчиняват на страха от заразата, все по-рядко излизат от вкъщи, не искат да се върнат на работа и дори обмислят да не пращат децата си на училище. И съответно единствено реалистите са способни да вземат премерени решения, основани върху търсенето на експертна информация, разбирането на опасността от заболяването и неговите последици. И това се отнася за възприемането на много други ситуации, в които всеки от нас попада.

Обезкуражаващо е обаче, че реалистите са малцинство - едва 20 на сто. Останалите проценти са поделени почти поравно между хората, склонни да се осланят само на позитивни вярвания, и индивидите, свикнали да не очакват нищо добро от света. Затова - нека поне стремежът към жадуваното щастие ни накара да направим най-правилния избор.

Всеки втори прави зимнина

автор:Дума

visibility 68

Срути се подлез до Делфинариума във Варна

автор:Дума

visibility 66

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 180

Гутериш не иска свят, разделян от Китай и САЩ

автор:Дума

visibility 120

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 214

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 226

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 188

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 294

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 292

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 177

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ