27 Септември 2020неделя12:08 ч.

Въпреки карантината, в Москва отбелязаха годишнината на Ленин

Искам ДУМАТА

Човекът, който промени света

Четете Ленин, не си го измисляйте!

/ брой: 77

автор:Велиана Христова

visibility 2061

Отмина сравнително тихо годишнина, която преди три десетилетия щеше да е събитие номер 1 на годината - 150 г. от рождението на Ленин. Разбира се, неуморните русофоби и антикомунисти пак охулиха Вожда, създал "тюрмата" на народите. Те толкова могат, стиснати в клишетата на "новите си ценности". Бас държа, че 99 на сто от тях не са прочели и пет реда от 55-те тома, написани от Ленин, нито знаят какво е ставало в онази история, от чийто контекст са извадени манипулативните им "факти". 

Затова на Владимир Улянов му приписват и служение на немците, и изкривяване на марксизма, и дори "архипелаг Гулаг" на репресиите в СССР, станали в годините след смъртта му. Колцина знаят, че яростта му срещу руската империя (не срещу Русия!) се ражда с обесването на брат му за участие в опита за атентат срещу Александър III? Кой осъзнава, че до февруари 1917 г. Ленин е върл противник на революциите и ратува за мирен път за промяна на обществото. А след развихрянето на белогвардейския терор, зверствата срещу болшевиките и подкрепата на Запада за тях, какъв друг път е имал той, освен социалистическата революция? Приписват му сатрапски намерения - на него, който пише, че "най-справедливата обществена система е пряката демокрация". И създава "новата икономическа политика" (НЕП), която всъщност дава свобода на предприемачеството срещу централизирания военен комунизъм. Какво оставя Ленин след смъртта си на 54-годишна възраст - възстановена от разрухата страна, мощно развиваща се индустрия, невиждани дотогава социални придобивки за хората - от 8-часовия работен ден до отпускането на пенсия. Да, Ленин е противник на национализма и ратува за интернационален свят без граници (нещо да кажат идеолозите на днешния ЕС?!). Това, че в годините на соца ни се гадеше от денонощното папагалене на клишето за "марксизма-ленинизма", не променя фактите.      

Отричането на Ленин днес е като отричането на Запада преди. Конюнктурна политика. У нас унищожихме неговите паметници, а в близките месеци в гр. Гелзенкирхен ще бъде издигнат първият паметник на Ленин в Западна Германия. Защото личност, която със създаването и утвърждаването на Съветската държава промени цялата история на света в ХХ век, поне трябва да бъде уважавана! 

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1293

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 623

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ