30 Октомври 2020петък13:51 ч.

Четвърт от сметките за парно ще се преизчисляват

Средната заплата в "Топлофикация София" стига 2000 лв.

/ брой: 186

автор:Дума

visibility 448

Близо една четвърт от изравнителните сметки за парно и топла вода на столичани трябва да бъдат преизчислени, заяви говорителят на "Топлофикация-София" Елизабет Павлова. "Заради пандемията кампанията на отчитане на уредите тръгна доста късно. Една част от фирмите за дялово разпределение не успяха в законово определения срок да отчетат уредите и не на последно място потребителите се притесняваха от влизането на външни хора в техните домове, така че в резултат на всички тези причини се стигна до необходимостта от корекция на близо 24% от изравнителните сметки", коментира Павлова. В следващите няколко дни "Топлофикация" очаква окончателните изравнителни сметки да бъдат предоставени на дружеството, за да стигнат до клиентите заедно със септемврийските месечни сметки. Предстои дружеството да приспадне от сметките на потребителите още около 13 млн. лева заради поевтинелия със задна дата природен газ. Това ще стане с фактурите за парно и топла вода за август и септември. До края на октомври КЕВР трябва да излезе с доклад за скандалното увеличение на сметките за парно в София.

Близо 2000 лв. да стане средната брутна заплата в "Топлофикация София" през следващите години, предвижда бизнес планът на дружеството, внесен в КЕВР. За тази година средната брутна заплата в дружеството е 1727 лВ., като след 2022 г. тя ще продължи да расте с по 70 лв. годишно. Освен заплата обаче служителите на столичното парно получават бонуси към заплатата за Великден, Коледа и Деня на енергетика. За тази година за Великден сума е 474 000 лв., за Деня на енергетика - 426 000 лв. и още толкова за Коледа. При персонал от 2295 човека, според разчетите за тази година, се получава, че средно един служител получава по 200 лв. на всеки един от трите празника. 

В бизнес плана е заложено още ежегодно нарастване на потребителите с до около 0,5%. Предвижда се обаче намаление на доставяната топлинна енергия за отопление с около 1,5% всяка година, в резултат на тенденцията за подобряване на енергийната ефективност. От дружеството залагат покачване на цената на топлинната енергия в периода 2021-2024 г., която е прогнозирана при инфлация от 2%. 

Проф. Балтов: Изнемогваме, а хората не разбират

автор:Дума

visibility 104

Удължиха валидността на личните документи

автор:Дума

visibility 142

Обмислят вечерен час за заведенията в София

автор:Дума

visibility 110

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 85

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ