22 Ноември 2019петък19:21 ч.

БСП внася в комисията "Янев" сигнал за корупция в Разлог

/ брой: 271

автор:Юлия Кулинска

visibility 640

Внасяме в комисията "Яне Янев" сигнал за корупция в община Разлог, обяви Мая Манолова в парламента вчера. Информацията вече е била предоставяна на Янев през 2009 г., поясни адвокат Силвана Дилова, представител на НПО за борба срещу корупцията в града. Тогава той поел ангажимент да сезира органите на властта, но до момента няма резултат от действията му.
Сигналът е за имот на Професионалната гимназия по автотранспорт в Разлог. "За обучението на учениците се ползва автополигон, оборудван с необходимите съоръжения. Теренът, на който той е изграден, е собственост на Министерството на образованието и науката. На 31 юли 2003 г. Общинският съвет в Разлог разрешава да се учреди съвместно дружество "Пирин голф холидейс клуб" и дава съгласие имот от 900 дка да се апортира в новото дружество. По средата на този имот попада и полигонът на гимназията, който е 30 дка. Теренът също е апортиран в дружеството, въпреки че е държавен. По-късно имотът е завзет, съоръженията са разрушени и сега той е част от голф игрището. Кметът на Разлог е направил предложение за промяна на статута на гимназията от държавна на общинска, за да може терените й да станат общински. Министърът на образованието тогава е отхвърлил предложението. През 2004 г. тогавашният кмет Любен Татарски, сега депутат от ГЕРБ, е предложил нов устройствен план, който е бил одобрен и по този начин автополигонът е ликвидиран", разказа Дилова.
Сигналът показва как държавата се отказва от своята собственост, коментира депутатът от БСП Ваня Добрева. Тя е категорична, че бързането на властта със Закона за училищното и предучилищното образование е, за да бъдат узаконени подобни сделки.

За 40% от българите изборите не са били честни

автор:Дума

visibility 3

Прокурорите с поредно писмо в защита на Иван Гешев

автор:Дума

visibility 21

БСП настоя Валери Симеонов да се оттегли

автор:Дума

visibility 108

Падат ограниченията за покупка на ниви от чужденци

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 225

Харчим най-малко за храна в заведения

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 225

Продадени са 50 кг суджук, заразен с листерия

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 225

От бранша признаха, че таксите на банките поскъпват

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 225

Епидемия от физически неактивни деца обяви СЗО

автор:Дума

visibility 84

Автобус помете колона автомобили в Германия

автор:Дума

visibility 894

Намесиха България в шпионски скандал

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 225

Кисинджър се опасява от война САЩ - Китай

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 225

Пред важен изпит

visibility 341

/ брой: 225

Пиянството и агонията на един народ

visibility 416

/ брой: 225

Датата

автор:Дума

visibility 129

/ брой: 225

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ