04 Август 2021сряда22:36 ч.

БСП с амбиция да спечели вота на 11 юли

Към вътрешен диалог, взаимна чуваемост и уважение в партията призоваха социалисти

/ брой: 92

автор:Юлия Кулинска

visibility 135

БСП тръгва към предсрочните парламентарни избори на 11 юли с амбицията да ги спечели. Около тази цел се обединиха членовете на Националния съвет на партията на своето заседание в събота. "Изпълнихме очакванията на избирателите, като внесохме в 45-то НС проектозакони за преизчисляването на пенсиите, за налагането на мораториум върху сделки и назначения на бившата власт, за промени в публичните финанси. За съжаление, те не получиха подкрепа на мнозинството. Социалистите застанахме зад предложенията за промени в ИК и зад създаването на комисията за ревизия", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в кратък анализ на актуалната политическа обстановка. БСП очаква служебният кабинет да организира честни и прозрачни избори, да предприеме спешни социално-икономически мерки за преодоляване на ковидкризата и да разкрие реалното състояние на държавата в различните сфери. Нинова беше категорична, че основните приоритети на БСП в 46-то НС ще продължават да са социалната тема, борбата с бедността, с корупцията и с паралелната държава.   

Националният съвет утвърди план за действие на левицата, който очертава мерки за преодоляване на допуснатите слабости на предишните избори и цели засилване на влиянието на БСП в обществото. Отчетени са новите условия за провеждането на предизборната кампания - КОВИД-19, отпадането на медийното преимущество на ГЕРБ и злоупотребите с административен ресурс, намаляване на страха и формите на купуване на гласове, гаранции от служебния кабинет за честни избори. Социалистите гласуваха БСП да започне широка дискусия за демократически социализъм на 21 век като стъпка към разработването на нова политическа програма на партията. Набелязани са мерки за вътрешна консолидация в партията и активен диалог с коалиционни партньори и други леви формации. Обсъдени бяха и въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани. 

Бяха направени препоръки за по-ясна и конкретна разяснителна кампания за промените в данъчната политика, мерките за младите семейства и борбата с бедността. Независимо от критиките на наши опоненти по определени мерки, не бива да се отказваме от левите си идеи, призоваха Таско Ерменков и проф. Румен Гечев. Преодоляването на демографската криза трябва да залегне сериозно в предизборната платформа на БСП, препоръча доц. д-р Георги Йорданов и припомни, че от 1989 г. България се е стопила с една трета. Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев настояха за диалог и съвместно явяване на изборите с леви,  лявоцентристки и патриотични формации и за преодоляване на усещането за разцепление в БСП. Към вътрешен диалог, взаимна чуваемост и уважение в партията призоваха Явор Гечев, Румен Овчаров, проф. Емилия Масларова и Дора Янкова.

Пленумът подкрепи Румен Томов за кмет на Благоевград на частичния местен вот и прие и структурата, щата и бюджета на партията за 2021 г.

Парламентът отряза ГЕРБ за комисия срещу МВР

автор:Юлия Кулинска

visibility 68

/ брой: 149

БСП не дава безусловна подкрепа на ИТН

автор:Павлета Давидова

visibility 72

/ брой: 149

Ще има компенсации за децата, останали извън забавачките

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 149

С 44 лева ще увеличат линията на бедност

автор:Аида Паникян

visibility 66

/ брой: 149

Започва закриването на "черната кутия" ДКК

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 149

Заводи започват да спират производства

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 149

"Автомагистрали" е с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 149

Три държави вече взеха пари от плана за възстановяване

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 149

Над 300 души спасени от пожар край Атина

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 149

Засилва се офанзивата на талибаните срещу армията

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 149

Финландската премиерка връща пари за храна

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 149

Иран заподозрян в отвличането на танкер

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 149

По-добре нови избори

автор:Георги Георгиев

visibility 51

/ брой: 149

Четирите годишни времена

автор:Лозан Такев

visibility 118

/ брой: 149

Дори с "фолклорна магия" на мюзевири няма угодия

автор:Стефан Здравков

visibility 124

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ