30 Януари 2023понеделник19:16 ч.

ВРЕМЕТО:

В понеделник облачността ще е разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - между 0° и 5°, в София минимална минус 3°, максимална - около 2°. В понеделник облачността ще е разкъсана, но още вечерта от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - между 0° и 5°, в София минимална минус 3°, максимална - около 2°.

БСП Изгрев изключи от партията районния кмет Делян Георгиев за нарушение на 10 норми от Устава на БСП и съмнение за корупция

автор:Дума

visibility 419

На заседание, проведено на 05.12.2022 г., Районният съвет на БСП, по предложение на Изпълнителното бюро, прие решение за изключване на районния кмет Делян Георгиев от БСП.

Кметът на район “Изгрев“ участва с издаване на документи /за търпимост и неделимост на имота, а също и такива за изготвяне на оценката/ в продажбата от областния управител на София на поземлен  имот с идентификатор 68134.802.626 находящ се на адрес: София, район „Изгрев“ бул. „Драган Цанков“ №25А с площ 699 кв.м /КОПРИНКОВГЕЙТ/. Стойността на сделката 308 340 лв., което е повече от 100 000 лв. под оценката на наетия от НКЖИ оценител. Имотът е на 20 м. от имота по т. 1 и за него също важи, че средната пазарна цена е над 2 500 евро. Реалната цена на имота е 3 500 000 лв, а е продаден за 308 340, т.е. – близо 10 пъти под пазарната му цена, с което държавата се оказва ощетена с над 3 000 000 лв.

Кметът на район “Изгрев” през 2021 г. предложи СОС да прехвърли на безценица частен общински имот. Става въпрос за УПИ от 149 кв.м в местността Изток-втора част в София, като предложената от него цена беше 97 000 лв., равняващи се на 49 617.00 евро или по 333.00 евро за 1 кв.м, а фирмата, която ще го купи, е “Тинтява Ено” ООД. Към онзи момент цена на съседен имот беше определена на 2725 евро за квадратен метър. Отделно, схемата е съпътствана и от конфликт на интереси. Екатерина Благоева, която е началник на отдел “Инфраструктура и устройство на територията” в СО, район “Изгрев”, е съпруга на Станислав Бойчев Благоев – съдружник и управител на “Тинтява Ено” ООД. Сделката е спряна от СОС!

Кметът на район “Изгрев“, откакто е кмет, допуска едно известно заведение за хранене в ж.к. Дианабад на централно място – под тунела на метрото срещу сградите на „Литекс“, „Софарма“ и бензиностанция „Петрол“ да ползва безвъзмездно общинска площ от над 50 кв.м, а има договор за наем само за 12 кв.м. Как се ползват тези 50 кв.м, плаща ли се за тях и на кого, как е сключен договор, след като търг или конкурс за тях не са провеждани, или може би някой и семейството му са на хранилка там?!

Кметът на район „Изгрев“ е сключил граждански договор с началника на финансовия си отдел /който е държавен служител и няма право на това/ за едни допълнителни 550 лв. на месец за сметка на общинския бюджет. Предметът на този граждански договор е това, което началникът изпълнява по длъжностната си характеристика. Това е явен конфликт на интереси и за двамата, а общинските пари, които той плаща вероятно са спестените от уволнените членове на БСП.

Кметът упражнява чудовищната политическа репресия върху членовете на БСП в районната администрация – уволнението им по политически причини само, че са членове на партията, невиждано извращение нито по времето на СДС, нито по времето на ГЕРБ; Упражнява еднолична власт и недопуска БСП в управлението на района, въпреки спечелените от партията кметски избори през 2019 г.; пълната липса на уставна отчетност пред Районната конференция на БСП вече три години; Не заплаща членския си внос в размерите и по начина, определени от НС на БСП; Неправомерно начислява и изисква за заплащане на местни данъци и такси в размер над 13 000 лв. за ползване клубовете в района от БСП; Отнема ползването на един партиен клуб от районната организация.

С горното районният кмет е нарушил десет разпоредби на Устава на БСП.

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

Прогноза: С около 30% ще поевтинее газът

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 19

Експерт: Търсят се заобиколни начини за повишаване на цените

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 19

Автобусният бранш се оплаква от 50% загуби

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 19

Почти цялата тютюнева реколта вече е продадена

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 19

Петр Павел е новият президент на Чехия

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 19

В София почетоха Хосе Марти

автор:Таня Глухчева

visibility 251

/ брой: 19

САЩ се готвели за война с Китай

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 19

Недостиг на антибиотици и в аптеките в Хърватия

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 19

Асфалт!

автор:Деси Велева

visibility 264

/ брой: 19

Корнелия Нинова: За семейството и децата ще се боря докрай (ВИДЕО)

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 19

Етническите българи - златният резерв на България

автор:Крум Лазаров

visibility 330

/ брой: 19

Атанас Зафиров: Конгресът на БСП няма да сменя председателя

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 19

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ