01 Март 2021понеделник18:14 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

За пореден некачествен ремонт алармираха от организацията "Спаси София". 6 месеца след завършването на обновлението на бул. "България" за 14 млн. лв. тротоарите все още не са готови, а реконструираните участъци са некачествени

БСП иска 30 млн. лева повече за кварталите и за озеленяване в София

Столичните социалисти предлагат парите да дойдат от по-висока събираемост на данъци, такси и глоби

/ брой: 37

автор:Деси Велева

visibility 451

Общинските съветници от БСП в София поискаха 30 млн. лева в бюджета на града, като предлагат те да отидат за кварталите, както и за екология и озеленяване. Според социалистите допълнителните пари могат да дойдат от повишаване на събираемостта от данъци, такси и глоби. Предложенията им бяха представени вчера от председателя на групата Калоян Паргов по време на комисията по транспорт. 

Конкретните идеи на левицата са допълнителните приходи да бъдат предоставени директно на районните кметове, които да преценят за какво да ги използват. Приоритетите според социалистите са изграждане и ремонт на уличната мрежа, осветление на улици и озеленяване. По това перо ще са нужни 18 млн. лева повече, отколкото са предвидени в бюджета на ГЕРБ. За придобиване на земя - основно за осигуряване на повече зелени общински площи чрез изкупуване на частни имоти, предложението е да се отделят още 10 млн. лева. 2 млн. лева ще са нужни за спорт и изграждане на нови спортни площадки. 

От БСП са направили разчет, че от данъка върху недвижините имоти могат да се съберат 117,5 млн. лева вместо предвидените 112,5 млн. лева. Съветниците изтъкват, че има постоянен ръст на жилищно строителство и идеята е напълно осъществима. Също така се предлага завишена събираемост на данъка върху превозните средства с 6 млн. лева. С още 7 млн. лева да се увеличат очакваните приходи в бюджета от данъка за придобиване на имущество по възмезден начин предлага алтернативната сметка на БСП. Според нея част от парите могат да дойдат от наем на общинска собственост и от таксите за битови отпадъци и за технически услуги. Повече контрол от Столичната община пък ще осигури поне 2 млн. лева повече от санкции, наказателни лихви и мита, категорични са от БСП.

Социалистите напомнят, че трайната им позиция досега е била за децентрализация при разходването на бюджетните средства. Предложенията им ще се обсъдят днес на комисия по финанси, а цялостният бюджет ще бъде приет на сесията на СОС в четвъртък.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 989

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 420

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ