20 Октомври 2019неделя23:06 ч.

Бой по съда

/ брой: 136

автор:Ина Михайлова

visibility 1827

След като преди два дни Цветан Цветанов даде срок на прокуратурата за внасяне на обвинителни актове на "октоподи" и "нагли", вчера вътрешният министър отново се опита да "вземе мерките" на съда. Съдебната ни система не кореспондира със стандартите на ЕС, каза Ц.Ц.. Вярно е, че разочарованието от мудността на третата власт е сред причините за песимизма в обществото и упреците от Брюксел. Да не забравяме обаче, че размахването на пръст от Европа е в отговор на онова, което държавата - в лицето на представляващите институциите й, докладва като резултат. Не може току-така да се казва, че съдът не става за нищо и за пореден път върху магистратите да се излива порция упреци.
Всъщност нека си припомним. Прогнозите, че делото срещу Маргините ще завърши с фиаско, не са от тези дни, а от показното задържане на братята. И причината е именно в семплите доказателства, събрани в хода на досъдебното производство. Може и да не е "реформирана" съдебната система, но кой друг, ако не Цветан Цветанов и сие, имат възможност да я реформират? И то точно сега. Като начало да започнат например с това, че според Наказателния кодекс подготовката за убийство се наказва с... глоба от 1000 лв. Кой, ако не вътрешният министър, е в състояние именно сега да осигури непоклатими доказателства за съда за арестуваните в рейтинговите полицейски акции? Май обаче и на отличник като Ц.Ц. му е трудничко. От задържаните досега в атрактивни операции близо 250 души над 4/5 са на свобода.
Като по терлици МВР-шефът направи опит да се измъкне и от казуса "Николай Цонев". Имало доказателства, те щели да се представят на съда, но всъщност не било важно какво става със знаковите фигури и преписки. По-важно било да се обърне внимание на конвенционалната престъпност - кой тараши вилите и къщите на хората. И едното, и другото е важно, господин министър. Не върви лаици да дават акъл на професионалист. Какво ли ще каже премиерът за тези ваши думи? Ние може да ви споделим онова, което хората вече говорят в трамваите и което със сигурност е достигнало ушите Бойкови: "Пет години чакаме да ги осъдят, а сега правителството на Борисов ги пусна на свобода!" Не звучи рейтингово, нали?
Сега ще докладвате на Брюксел, че правителството на Тройната коалиция е поставило такива хора в съдебната власт, че нито един престъпник не може с пръст да бъде докоснат. Че ви е заложило мини, които няма как да обезвредите. Че единственият начин е смяна на системата, правилата и най-вече - на хората. Това е скритата ви цел. И като че ли единствено съдебната система остана "нереформирана". Затова всъщност започналата "мобилна" атака "ала Красьо Черния" вече е трансформирана в безпрекословното "Бой по съда!".

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 67

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 135

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 90

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 78

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ