04 Юли 2020събота19:21 ч.

Бонуси заменят коледните заплати

/ брой: 218

автор:Дума

visibility 872

Плащането на бонуси за постигнати резултати и добро представяне в службата, допълнително осигуряване и здравни застраховки, храна в офиса и други екстри започват да заменят празничните плащания по Великден и Коледа, сочи проучване на българския офис на "Адеко" (Adecco) сред 100 български и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, базирани основно в София и Пловдив. Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, а великденските допълнителни плащания са още по-малко популярни и само една пета от бизнеса дава такива.

"Проучването ни показва, че заплатата е най-важният елемент в привличането и задържането на служители, но далеч не е единственият. Работодателят се стреми да диверсифицира пакета от социални придобивки и компенсации, които предлага на служителите си, за да отговори на по-комплексните им потребности. Живеейки в конкурентна среда, всяка компания се опитва да се отличи, като предлага различни типове допълнителни облаги, които са част от тяхната employer branding стратегия. Ние, като специалисти в областта на решенията в човешките ресурси, съветваме нашите клиенти за оптималния микс от финансови и материални стимули, които да използват", коментира Константинос Милонас, изпълнителен директор на "Адеко Груп" за България и Гърция. Финансовият пакет на служителите включва както заплата, така и бонуси, ваучери, комисиони. Повече от половината от компаниите, с които "Адеко" работи, предлагат ваучери за храна, обикновено за 60 лв. на месец, което е необлагаемият максимум. Предлагат се и бонуси, обвързани с представянето.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 608

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 670

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1254

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ