02 Юли 2020четвъртък22:03 ч.

Няколко думи

Болници на колене

/ брой: 4

автор:Аида Паникян

visibility 757

Поредната, този път - областна, болница е поставена на колене. МБАЛ "Св. Петка" във Видин от години е в обектива на медиите, но не с добри новини. А те, новините, са функция от състоянието на здравеопазването в Северозападния регион. Обявен за най-бедния дори в ЕС. Там лекарите от всички специалности са най-малко в страната. Достъпът на и без това най-бедното в страната население до медицинска помощ е изключително ограничен. МЗ нагло им предлага лечение в съседни градове. Без столичните чиновници да са пресметнали разстоянието до Лом, Монтана, Белоградчик, нито стойността на билетите и доколко тя е платима с минимална заплата и минимална пенсия. 

Болници в моето управление няма да бъдат закривани, зарече се премиерът преди година. Но за година умираха и бяха реанимирани немалко отделения в областни болници! Болници, които са собственост на министъра на здравеопазването, т.е. на държавата. Същата държава, която нехае за собствеността си и започва да продава части от болничните си имоти. 

И така, докато една сутрин се събуди без собственост, вече без никакви отговорности към здравето на гражданите си и към националната сигурност. И още дълго ще се пита защо болничните са толкова много, а инвалидните пенсии се увеличават неудържимо. 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 52

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 71

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 775

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ