02 Март 2021вторник23:00 ч.

Няколко думи

Болници на колене

/ брой: 4

автор:Аида Паникян

visibility 928

Поредната, този път - областна, болница е поставена на колене. МБАЛ "Св. Петка" във Видин от години е в обектива на медиите, но не с добри новини. А те, новините, са функция от състоянието на здравеопазването в Северозападния регион. Обявен за най-бедния дори в ЕС. Там лекарите от всички специалности са най-малко в страната. Достъпът на и без това най-бедното в страната население до медицинска помощ е изключително ограничен. МЗ нагло им предлага лечение в съседни градове. Без столичните чиновници да са пресметнали разстоянието до Лом, Монтана, Белоградчик, нито стойността на билетите и доколко тя е платима с минимална заплата и минимална пенсия. 

Болници в моето управление няма да бъдат закривани, зарече се премиерът преди година. Но за година умираха и бяха реанимирани немалко отделения в областни болници! Болници, които са собственост на министъра на здравеопазването, т.е. на държавата. Същата държава, която нехае за собствеността си и започва да продава части от болничните си имоти. 

И така, докато една сутрин се събуди без собственост, вече без никакви отговорности към здравето на гражданите си и към националната сигурност. И още дълго ще се пита защо болничните са толкова много, а инвалидните пенсии се увеличават неудържимо. 

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ