05 Април 2020неделя21:13 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Болезнена агония

/ брой: 127

автор:Валентин Георгиев

visibility 1237

В стабилната държава на Борисов и ГЕРБ новините за убийства и самоубийства са се превърнали в банално всекидневие. Обществото ни така е претръпнало към връхлитащата ни смърт, че случаите се приемат като нещо нормално и неизбежно. Преди ден баща - завършен психопат, хвърли от виадукт собственото си дете като торба с боклук. Бил пияница, наркоман, лежал в затвора, пребивал жена си, която често го напускала, за да се спасява. И какво от това? Случайно да е бил обект на наблюдение и лечение? Няма такова нещо. У нас няма практика за принудително лечение на агресивните психичноболни. Затова и никой не знае броя им. А колко още хора излизат "извън строя", защото изпадат от обществената система и биват захвърлени в обятията на мизерията и депресията. Оттам до отчаянието и полудяването остава малко...

Същия ден в Мездра станаха две самоубийства. Ваклин Добрев, добре познат в града като един от легендарните футболисти на местния тим "Локомотив" от близкото минало, сложи край на живота си. От немотия, от болест, от липса на грижа. Друг негов съгражданин се хвърли от жилищен блок пак по същите причини, за да свърши мъката веднъж завинаги. Познато, нали? Жена закла мъжа си, син уби майка си... Това вече не е обикновена лудост, а съзнателен избор на хора в безизходица. Ще кажете: нито са първите, нито ще са последните. Дотук ни докараха. Досущ като в оня некролог от едно поповско село, който разбуни социалната мрежа преди няколко години с отчаяното послание: "Хусе, стой там! Тук лошотията не свършва! Тук живите завиждат на мъртвите".

А починалите у нас според последната статистика за първото тримесечие са трима на едно новородено българче. Тъжно. Отчайващо тъжно е да виждаш как България загива. Как бавно се топи като свещ без войни и епидемии. И всичко това - в резултат на престъпна политика, чийто приоритет може да е всичко друго, но не и обикновените хора.

Заловиха главатар на ИД

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 65

Кратки новини

автор:Дума

visibility 19

/ брой: 65

Спад на заразените в Испания и Германия

автор:Дума

visibility 188

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 79

/ брой: 65

Българите в Англия се опасяват от криза

автор:Галя Кларк

visibility 47

/ брой: 65

"Питайте Пирински, например"

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ