25 Март 2019понеделник17:57 ч.

Андрей Захариев

БНТ търси родовите корени на известни българи

/ брой: 7

автор:Павлета Давидова

visibility 611

Нов интересен проект предлага БНТ на зрителите си. Тази събота от 17,30 ч. в ефира ще се завърти първият епизод на "Джинс". В него водещият Андрей Захариев ще съпровожда известни личности до местата, от които произлизат предците им. Идеята на националната телевизия е да разкаже фамилната им история. 

Захариев е добре познат на зрителите на БНТ от предаванията "Библиотеката" и "История.БГ". Сценаристи на "Джинс" са Георги Проданов и Деяна Драгоева, а режисьор - Еленко Касалийски. 

Екипът на предаването ще потърси сериозни отговори на шеговития въпрос: "А знаеш ли от кой джинс си?", обясняват избора на име от БНТ. "Джинс" ще ни провокира да се замислим "кои сме", "откъде идваме", а от медията уверяват, че ще ни помогне да осъзнаем личната си отговорност като носители на щафетата от миналите към бъдещите поколения.

Гост на първото издание на предаването е литературният историк проф. Михаил Неделчев, който ще започне разказа за прадядо си от Велико Търново - героя от Сръбско-българската и Балканските войни генерал Иван Фичев, син на самобитния възрожденски архитект Колю Фичето. 

"През очите на гостите "Джинс" ще ни пренесе в българските села и градове, включително онези, които сега са извън пределите на България, ще възкреси минало и традиции, ще ни помогне да преосмислим историческото и културното ни наследство. Предстоят ни и срещи с емигранти, у които споменът за родните места и предци е жив", уверяват от БНТ.

"Еврохолд" е третият кандидат за активите на ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 221

Съдбата на пакета "Мобилност" се решава днес

автор:Дума

visibility 180

С 427 млн. евро намаляват чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 57

Два руски самолета с техника и военни кацнаха в Каракас

автор:Дума

visibility 163

Кампанията на Тръмп не е имала връзки с Русия

автор:Дума

visibility 741

Почина Рафи Ейтан

автор:Дума

visibility 391

Посегателство върху вечната корона на върха

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 57

Отпочва надпреварата за вузовете

автор:Велиана Христова

visibility 260

/ брой: 57

Всички сме за Одрин и Мармарис!

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 57