22 Януари 2022събота02:12 ч.

ново:

Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София

БЛС иска промени в актуализацията на бюджета

/ брой: 164

автор:Дума

visibility 257

Българският лекарски съюз категорично възразява срещу начина на разпределение на средствата по актуализацията на бюджета на НЗОК, която беше гласувана на първо четене от здравната комисия. Според съюза е недопустимо допълнителните 120 млн. лева да бъдат дадени без ясно разпределение по направления и решението за това къде да бъдат насочени да е оставено в ръцете на Надзорния съвет на НЗОК. Според закона парите от здравноосигурителни вноски се гласуват от Народното събрание по пера.
От предвидената актуализация не ставало ясно отделени ли са средства за новата амбулаторна процедура за домашно лечение на КОВИД-19, която подготвя МЗ, и в какъв размер са те. Освен това в  БЛС няма постъпило предложение за нея, няма направени разчети и зададени критерии.
Затова от БЛС изразяват съмнение, че парите ще бъдат изразходвани справедливо, прозрачно и предвидимо.
Несигурност има и по отношение на парите за първа линия по Методиката за определяне размера на сумите, заплащани от НЗОК, за работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка. Повече от месец БЛС очаква от НЗОК Анекса за увеличението на цените на Ковид пътеките, но и той липсва. От съюза призовават депутатите да не приемат актуализацията в този вид.

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 830

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ