08 Май 2021събота02:28 ч.

Близо 1,4 млн. българи са отложили пътуване или почивка заради пандемията

автор:Дума

visibility 507

 През последната една година близо 1,4 милиона българи са отложили пътуване или почивка в България заради пандемията от ковид, плановете си за чужбина пък са отменили 1,2 милиона сънародници. Това показва проучване на „Галъп Интернешънъл“, проведено съвместно с туристическия бранш.

Една четвърт от пълнолетните българи са отложили поне едно планирано пътуване или почивка в България през изминалите 12 месеца. От тях, близо половин милион са онези, които са отложили и повече от едно пътуване или почивка.

Общо 22% от всички пълнолетни българи пък са отложили едно или повече от едно планирани пътувания в чужбина. Това се равнява на около 1.2 милиона българи.

И бъдещето, оказва се, е неясно за голяма част от сънародниците ни. Близо половината от въобще планиращите някакво пътуване или почивка в чужбина в идните месеци, биха го отложили, ако ситуацията не се промени видимо.

През идващия летен сезон, близо 1,5 милиона българи планират почивка на море. Проучването показва, че България се възприема като по-безопасен вариант, в сравнение с чужбина. Голямо влияние за плановете на хората оказват и неяснотите около пътуванията зад граница – ограничения, ваксинация, тестове. Предпочитани все повече стават индивидуалните форми на туризъм.

Само една трета от планиращите пътуване в България обаче биха отложили. България явно се възприема като по-безопасна дестинация. 29% даже твърдят, че с Covid-19 са преоткрили страната като добро място за туризъм.

73% от анкетираните биха предпочели пътуване за почивка само с кола. Над една четвърт (26%) нямат проблем да пътуват с обществен транспорт.

Относно бъдещите ваксинационни паспорти, мнението на хората е на двата полюса.

Половината от анкетираните са по-скоро са съгласни, че трябва да ги има. Други 43% обаче са против.

Проучването е направено чрез 1000 интервюта от национална извадка на над 18 годишни българи. Изследването е проведено в периода 18 – 24 март 2021 г. при абсолютната максимална грешка ±3.1% при 50% дялове.

 

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 86

Русия и олигарсите заплашвали Украйна

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 86

В ЕС обмислят сили за бързо реагиране

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 86

Коронавирусът убива по 4000 на ден в Индия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 416

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 306

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 865

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ