17 Април 2021събота06:34 ч.

Блинкън изброи външните приоритети на Байдън

/ брой: 44

автор:Дума

visibility 403

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разказа подробно какви ще бъдат външнополитическите приоритети на администрацията на Джо Байдън, съобщава „Валора Аналитик“. Блинкън каза, че първата стъпка ще бъде борбата за спиране на пандемията и безопасността на общественото здраве чрез ваксинация. Той също така говори за правилните „инвестиции“.

Вторият залог на външната политика на САЩ ще бъде изграждането на по-силна световна икономика, която да предоставя дългосрочни възможности на повече хора, особено при създаването на работни места.

Третиян приоритет е „подновяване на демокрацията“. Той споменава авторитаризмите, които съществуват в света, нарастването на корупцията и ерозията на демокрацията, "което се случва и в САЩ". БлинкЪн увери, че за укрепване на демокрацията в света ще използва "силата на примера" и обеща, че няма да се фаворизират военни намеси.

Четвъртата точка е да се създаде ефективна и хуманна имиграционна система, която ще бъде формулирана с дипломатически стъпки. Той подчерта, че „жестокостта, особено спрямо децата, ще бъде неприемлива“.

Петото е „съживяване на отношенията със съюзници“ от Близкия изток и Латинска Америка. „Искаме всички да изпълняват своята част от отговорностите, не само ние“, подчерта Блинкен.

Шестата точка е „енергийна революция“ за насърчаване на използването на възобновяеми източници. Държавният секретар каза, че климатичната криза е извънредна ситуация и САЩ трябва да намалят производството на въглища. „Вятърната и слънчевата енергия са най-евтините енергийни източници в света. Бъдещето е сега”, каза той.

Седмата стъпка във външната политика на САЩ ще бъде възстановяването на лидерството в технологиите. "Ще съберем нашите приятели и съюзници, за да поговорим за технологиите", каза Блинкен.

И заключи: „Ще се изправим пред геополитическото предизвикателство на 21-ви век: отношенията ни с Китай“. Това е осмата точка от стъпките на външната политика на Америка през ерата на Байдън.

"Това, което не е включено в този списък, не означава, че не ни интересува , но тези приоритети са най-неотложните въпроси, на които трябва да обърнем внимание", каза държавният секретар.

Блинкън също говори за възвръщане на лидерството на Америка, особено по отношение на изменението на климата. „Гледаме на света с нов поглед“, обеща той. 

Президентът на САЩ Джо Байдън планира да управлява с дипломация, защото уверява, че "това е най-добрият начин да се справим с пропуските в днешния ден". И накрая, страната гарантира, че дипломацията винаги ще идва преди военните действия./БГНЕС

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 74

Ангела Меркел се ваксинира с "АстраЗенека"

автор:Дума

visibility 108

САЩ налагат нови санкции срещу Русия

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 74

НАТО се изтегля от Афганистан

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 370

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ