30 Октомври 2020петък03:49 ч.

Благотворителната изложба "Заедно по пътя..." показва ФотоСинтезис арт център

автор:Дума

visibility 86

Но кой е пътят? С кого избираме да вървим по него? Накъде сме тръгнали? Докъде искаме да стигнем? На всички тези и още незададени въпроси ще потърси отговор през фотографското изкуство благотворителната изложба "Заедно по пътя..." на 24 септември от 19 ч. във ФотоСинтезис арт център.

Изложбата ще представи в 30 кадъра личните асоциации по темата на осем големи български творци във фотографията. Маргарита Русева, Владимир Карамазов, Темелко Темелков, Адриана Янкулова-Чапкънова, Емануил Трейман, Иво Орешков, Симон Варсано и Калин Руйчев избраха да дарят от времето и изкуството си, заставайки зад социално значимата кауза, вплетена в изложбата.

Гостите ще имат възможност на място да се потопят в тяхното изкуство и да си купят от уникалните им фотографии. Всички, набавени от продажбите средства ще бъдат дарени за каузата, която мотивира всеки от тях да протегне ръка, да се ангажира, да бъде съпричастен.

Коя е каузата? Вече 17 години асоциация "Солидарност" оказва професионална психологическа и терапевтична помощ на хора, страдащи от зависимости. "Солидарност" създава и управлява първата по рода си безплатна, анонимна телефонна линия в България за информация и експертна консултация по темата. На телефон 0888 99 18 66 обучени психолози от екипа на "Солидарност" осигуряват подкрепа и насоки за методи и места за лечение както на всеки зависим, потърсил помощ, така и на неговото семейство и близки. 

Линията се издържа единствено от дарения и проектни средства, като от месец май миналата година е без целево финансиране. Това налага функциониране с намален капацитет, извънредни часове работа за екипа на "Солидарност", сериозни затруднения при покриване на разходи за наем, техническа поддръжка, заплати на екипа.

Благотворителната изложба "Заедно по пътя..." ще даде шанс на линията да продължи да съществува. Този шанс ще дадат посетителите, купувайки си уникален кадър на някой от осемте големи фотографи.

Изложбата "Заедно по пътя..." ще представи и няколко кадъра на хора, преминали успешно по своя път благодарение на рехабилитационната програма на "Солидарност". Откритото, експертно и честно говорене по темата за зависимостите е важна крачка към повече информираност, към промяна на стигма и нагласи, към превенция. Фотографията е естественият мост, посланик и преводач чрез езика на изкуството на тази болезнена тема, посочват организаторите.

Благотворителната изложба може да бъде разгледана във ФотоСинтезис от 24 до 27 септември. Фотографии от нея може да бъдат купени на място или по запитване към организаторите на info@solidarnost-bg.org.

 

Медиците отново с призив: Да се запазим здрави!

автор:Дума

visibility 99

Само хора на Гешев в европрокуратурата

автор:Дума

visibility 147

/ брой: 207

За нов обществен договор зоват експерти

автор:Павлета Давидова

visibility 127

/ брой: 207

Съветите на левицата продължават секторните анализи

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 207

За 2 г. не е ремонтиран нито един опасен язовир

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 207

Властта няма да облекчи наредбата за касовите апарати

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 207

Изтеглят спорните промени за отрови и капани в ловния закон

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 207

Всеки десети кубик дърва бил добит престъпно

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 207

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 100

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ