06 Декември 2022вторник15:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Бизнесклиматът се влошава

/ брой: 187

автор:Дума

visibility

През септември общият показател на бизнесклимата спада с 2,4 пункта в сравнение с август, съобщи Националният статистически институт. Понижение на показателя се наблюдава в промишлеността, строителството и търговията на дребно. Секторът на услугите запазва приблизително нивото си от предходния месец. Съставният показател "бизнесклимат в промишлеността" намалява с 0,9 пункта, което се дължи на по-резервираните оценки на промишлените предприемачи за настоящото състояние на предприятията. Със 7,3 пункта спада показателят "бизнесклимат в строителството" - в резултат на по-песимистичните оценки и очаквания на строителните предприемачи за състоянието на предприятията.

Бизнесклиматът в търговията на дребно намалява с 2,6 пункта, което се дължи на по-неблагоприятните оценки и очаквания на търговците на дребно за бизнессъстоянието на предприятията, а в сектора на услугите показателят запазва приблизително нивото си от август.

 

 

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility 757

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 236

ЕС забранява вноса на продукти, водещи до обезлесяване

автор:Дума

visibility 206

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility 371

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility 442

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility 446

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility 461

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility 383

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ