27 Февруари 2021събота18:48 ч.

В края на март м.г. заради пандемията 12% от бизнеса бяха преустановили работа, 19% от служителите не работеха, а 18% бяха в неплатен отпуск заради ограниченията

Бизнесът се страхува от КОВИД-19, спиране на работа и нови регулации

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 476

Българският бизнес продължава да се страхува от пандемията и през 2021 г. Това става ясно от роучване на "Алианц" за глобалните рискове. Анкетата показва, че КОВИД-19 е притеснение за 57% от респондентите, след което е опасността от прекъсване на бизнес дейността - 35%. На трето място са рисковете, свързани със законови и регулаторни промени - 31 на сто. Това включва търговските войни, митническите тарифи, икономическите санкции, протекционизма, "Брекзит" и дезинтеграцията в еврозоната. На четвърто място българският бизнес подрежда киберриска - киберпрестъпленията и прекъсването на ИТ системите.

В глобален мащаб картината е малко по-различна, въпреки че отново най-голям риск носи пандемията. Страховете отразяват потенциални сценарии за прекъсване на дейност и загуби, пред които са изправени компаниите след пандемията. Прекъсването на бизнес дейността - с 41%, и избухването на пандемия - с 40%, са основните бизнес рискове за тази година заедно с киберрисковете - 40%. 

Годишното проучване на глобалните бизнес рискове, направено от "Алианц", включва мненията на 2769 експерти от 92 държави и територии, включително изпълнителни директори, мениджъри на риска, брокери и застрахователни експерти.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 282

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 68

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 127

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 138

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 407

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 359

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 505

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 393

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ