10 Юли 2020петък18:07 ч.

Здраве

Безплатни лекции за бременни

/ брой: 188

автор:Дума

visibility 824

Шестата сесия от безплатни лекции на Училището за родители на болница "Софиямед" започва на 20 август и ще завърши на 29 октомври. Всяка сряда от 15 ч. бъдещите майки ще могат да се запознаят с всички по-важни аспекти от бременността, раждането и появата на новороденото.
Първата тема в Училището за родители ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ в болница и ДКЦ "Софиямед" д-р Христина Кръшкова.
Какви са предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Виктория Деянова на 27 август.
Лекцията на 3 септември ще бъде посветена на актуалната тема за извличането и съхранението на стволовите клетки, а въпросът, който най-много вълнува бъдещите майки: "Как да родим - нормално или секцио?" дамите ще могат да обсъдят със завеждащия АГ отделението в МБАЛ "Софиямед" д-р Валери Нецов на 10 септември.
Темата за здравословното хранене на кърмачето и малкото дете ще се състои на 17 септември с лектор педиатърът от ДКЦ "Софиямед" д-р Саша Порязова, а чрез какви диетични мерки могат да се преодолеят леките храносмилателни проблеми като колики, регургитации, запек и др. ще коментира гост лекторът д-р Светлана Тушчиева на 24 септември.
През какви адаптационни прояви преминава новороденото, както и какви са първите грижи за него, ще коментира неонатологът д-р Борислав Дангъров на 1 октомври.
Със съвети как да избегнат следродилната депресия и как да изградят стабилна емоционална връзка с детето си още от утробата ще се включи с лекция и психологът Бригита Михайлова на 8 октомври.
За значението на задължителните ваксини бъдещите майки ще могат да разговарят с педиатъра от ДКЦ "Софиямед" д-р Татяна Ралчева, а какво трябва да знаем за кожата на новороденото ще коментира дерматологът д-р Мариета Кътева на 22 октомври.
Последната тема от цикъла лекции ще бъде посветена на най-честите здравословни проблеми през първата година. За тях бременните ще могат да разговарят с педиатъра и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 29 октомври.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 389

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 358

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1010

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ