14 Април 2021сряда02:53 ч.

Беше добър, но кашляше лошо...

/ брой: 263

автор:Ева Костова

visibility 521

"Що за идиот - цял мандат се чуди как да краде от доходите на хората и сега чака вътрешно потребление". Прав е разядосаният българин от форума, ако вече сте се сетили за кого става дума. Министър Симеон Дянков определи като основен двигател на растежа догодина вътрешното потребление. Потреблението обаче трябва да се повиши при планирано замразяване на доходите и запазване на безработицата на сегашните равнища. Е, това вече си е научен принос, откъдето и да го погледнеш. Принос, пред който би занемял и нобелист. В същото време Европейската банка ачик-ачик ни казва, че кризата в еврозоната е най-страшна за България. Докладът "Живот в преход" на тази финансова институция ни изтъква като страна, в която "признатото от хората свиване на потреблението е доста по-голямо от евентуална прогноза на базата на показателя формална социална защита при безработица".
Вчера стана ясно и това, че доходите на възрастните ще бъдат увеличени само при най-ниските пенсии, и то едва с 9 лв., за да стигнат "колосалната" сума от 145 лв. При работещите, които изкарват парите и на пенсионерите, пък се сипят риформа след риформата. И всички са насочени към изяждане на доходи и премахване на извоювани социални права. Т.нар. клас за прослужено време например отива в небитието. Уж за административните служители, но се оказва - за всички наети. "Проклетата социалистическа" придобивка не дава мира на сега управляващите още с встъпването им на власт. Днес мераците им са вече факт. Нищо, че синдикатите предупреждаваха: "Който пипа клас, пада от власт!". Лидерът на КНСБ Пламен Димитров предупреждава съвсем ясно: "Никой да не си прави сметки да вкара тази дузпа в нашата врата". Щото, ако един човек е работил честно над 30 години, за награда Дянков му отнема минимум 100 лв. от дохода. Не възрастта определяла моженето, вика той. А по цял свят работодателите с бонуси поощряват по-дълго работилите! Ала пък какво общо има Дянков със света?
Промените в административните наредби ще внесат хаос и следва да се преосмислят, на първо време да стартират пилотно, коментира президентът на "Подкрепа" Константин Тренчев. И е прав, че за работодателите е най-добре изобщо да не плащат заплати. Ала нали затова съществува държава - да регулира абсурдите. Чиновникът пък ще получава твърдо 70% от заплатата си, останалото зависи от оценката на шефа за работата му. И ще настане едно лазене по наколенки заради левчетата, кой смее да гъкне, ако вижда нередности. Веднъж пред колегите, втори път - пред началника, а той - пред своя началник... Хеле пък, ако човек не е от нашите, от ГЕРБ, де, става като в онова стихотворение - беше добър другар, но кашляше лошо...
Някой да открива някъде в този ребус нещо, наречено вътрешно потребление?

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ