16 Януари 2022неделя13:19 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Бербатов обвини БФС в нарушения преди конгреса

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 5

Димитър Бербатов обвини БФС в поредни нарушения около организирането на конгреса на 12 октомври. Той разкри, че все още няма обявени правила, по които ще се проведе форумът, като не е ясно и какви ще бъдат правилата за издигане на кандидатурите. "Не се упоменава каква ще бъде процедурата по гласуването за избор и на Изпълком. За съжаление, това, което предвижда уставът на федерацията, не е достатъчно, за да се гарантира честен вот. На ход е Изпълкомът, който на легитимно свое заседание трябва да потвърди условията. На практика все още не се обявява нищо, което да покаже, че се организира легитимен конгрес. Надяваме се, че забавянето се дължи на намерението на ръководството да проведе конгреса в пълно съответствие със заложеното по устав, а не защото иска да постави кандидатите пред нови изисквания в последния възможен момент или да обърка делегатите. Скъпи клубове, съберете смелост и на конгреса изразете волята си за промяна недвусмислено и без страх", изтъкна Бербатов.

БФС реагира моментално на изявленията на Бербатов и обяви условията и правилата за издигане на кандидатури за президент на БФС. "По силата на чл. 39, ал. 1 от Устава на БФС кандидатите се предлагат от футболни клубове - членове на Съюза, като за издигане на кандидатура са необходими следните документи:

- Решение на управителния орган на футболния клуб съобразно устава и закона, по който е регистриран;

- Писмено съгласие от кандидата за предлагане на кандидатурата му;

- Декларация от кандидата, че отговаря на изискванията, установени от чл. 32, ал. 3 и ал. 4 от Устава на БФС;

- Декларация за частен интерес според чл. 46, ал. 3 от Устава на БФС.

Документите следва да бъдат внесени в деловодството на БФС - София, ул. "Витошко лале" 18, до 27 септември 2021 г., 17.30 ч.

Кандидатурите за президент на БФС ще бъдат обявени на 1 октомври 2021 г.", обявиха от БФС.

 

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ