09 Август 2020неделя17:47 ч.

Баждеков: Левски може и с двойно по-нисък бюджет

/ брой: 112

автор:Мони Георгиев

visibility 251

Бившият изпълнителен директор Константин Баждеков смята, че Левски може да намали двойно бюджета си и да избегне фалит. Финансистът, който работеше на "Герена" между 1999 и 2016 г. смята, че 2/3 от разходите на клуба са за заплатите на първия отбор и трябва нов подход при подписването на договори с чужденци.
"Г-н Сираков и Тити Папазов казаха, че бюджетът ще се намали двойно или даже и повече. Мисля, че наистина има такива възможности, стига да се намерят футболисти, които да отговарят на целите на Левски и да се съгласят на такива условия. Заплатите да не им се изплащат 100%, а да се плащат от порядъка на 70-80% от договорената сума и останалото да е на базата на участия и постигнати резултати. Трябва да се махнат и всички екстри, които съществуваха - плащане на самолетни билети, на квартири, осигуряване на билети за роднините“, коментира в Пресклуб "България" Баждеков, при чието управление Левски вдигна по 6 пъти шампионската титла и Купата на България.
"Големият проблем на"Левски е липсата на генерален спонсор и собственици, които да покриват Като тежест тези приходи са много значителни. Сираков се ангажира с една тежка задача, да поеме Левски в подобен момент, където първият приходоизточник е неизвестен и в клубната каса няма реални постъпления. За момента Левски няма изявен спонсор и това е големият проблем.
Приходите от евротурнирите също така бяха изключително важни. Третият по значимост източник на приходи е от изходящи трансфери на клуба, но, за съжаление, тази дейност замря през последните години. Следващият източник на приходи са от продажба на билети и сезонни карти. В периода ми като изпълнителен директор имахме рекорд от 200-250 хиляди продадени билети за един сезон. Тогава играехме редовно в евротурнирите и интересът беше много сериозен.
Тогава играехме в евротурнирите и интересът беше много сериозен. Нашите привърженици показаха, че това е сериозен ресурс. В последно време много се коментира въпроса с членските карти и членски внос. Не успяхме преди години да осъществим тази идея. Това е работа на Павел Колев да седне с фенклубовете, за да бъде решен този въпрос. Лично аз съм участвал в някои от дарителските кампании, включително и инициативата около SMS-ите. Купих и доста билети, въпреки че нямах възможност да посетя мачовете поради определени причини. Бих призовал всеки да прецени възможностите и да бъде съпричастен с финансова подкрепа. Няма да стане само с приказки и с даване на акъл в интернет пространството.
Следващият източник на приходи са парите от телевизионните права, който винаги е много спорен въпрос. Традиционно сме имали големи спорове в тази област, особено с останалите големи клубове. Въпреки всичко ми се иска парите от телевизионни права да са далеч повече, по подобие на шампионатите в чужбина", заяви финансистът. И допълни, че лично е участвал в някои дарителски кампании и инициативата с SMS-ите, като си е купувал и билети за последните мачове, макар че не е имал възможността да присъства.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 481

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 693

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1236

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ