07 Май 2024вторник00:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинар

Баница „Крем карамел“

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 481

Необходими продукти:

За крема:

1 л. прясно мляко

5 яйца

100 грама сварена юфка

50 грама масло

250 гр. захар

3 ванилии

За карамела:

200 гр. захар

3 супени лъжици вода

За блата:

4 яйца

1 чаена чаша захар

1/2 чаша масло

3 супени лъжици какао

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаша брашно

Начин на приготвяне:

Пригответе карамела, като загреете захарта в тенджера. Добавете 3 с.л. вода и разбъркайте. Бързо прехвърлете готовия карамел в тава. Сварете юфката и й добавете малко масло. За да приготвите крема, разбийте с миксер яйцата и захарта. Добавете млякото, ванилията и разбъркайте добре. Върху охладения карамел поставете юфката. Отгоре полейте със сместа от млякото. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути.

През това време пригответе блата, като смесите яйцата със захарта, маслото, брашното, каквото и бакпулвера. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Извадете тавата от фурната и върху крема изсипете блата. Печете още 20 минути. След като баницата изстине, я обърнете върху поднос и украсете.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1917

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1882

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1680

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 2000

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 2186

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1763

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1826

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 2069

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1826

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 2003

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ