31 Май 2020неделя10:55 ч.

Българско гражданство ще се дава за инвестиция над 2 млн. лв.

/ брой: 189

автор:Ростислава Иванова

visibility 318

Български паспорт да не се дава срещу краткотрайни инвестиции предвиждат промени в Закона за българското гражданство, одобрени от Министерския съвет. Чуждестранните предприемачи, които кандидатстват за гражданство, трябва да са вложили в икономиката ни минимум 2 млн. лв. Кандидатите за постоянно пребиваване ще получават разрешение при условие, че са закупили държавни ценни книжа за над 1 млн. лв. или са вложили 1 млн. лв. в лицензирана кредитна институция по договор за доверително управление и увеличаване на инвестицията до 2 млн. лв.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство или на някой от следващите етапи на производството често се оказва, че инвестицията не е налична поради продажба на закупените ценни книжа, мотивира се  МС. Установени са случаи, в които при вложение чрез договор за доверително управление лицето няма банкови сметки и не е регистрирано като инвеститор в посочената от него банка. В същото време лицата, кандидатстващи за българско гражданство на това основание, го получават по-бързо и без да са длъжни да владеят български език и да се откажат от досегашното си гражданство, подчертават от правителството.

Кандидатите вече трябва да уведомяват Министерството на правосъдието при промени в обстоятелствата, свързани с българското гражданство, като представят и документи. Натурализацията ще бъде отменена, ако това не бъде изпълнено, предвижда законопроектът.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1234

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 648

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1821

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 485

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ