![](images/2022/01/70566.jpg)
Съдържащите се в тях витамини предотвратяват заболявания като Алцхаймер и Паркинсон
Българските червени чушки пазят мозъка
/ брой: 16
Българските червени чушки са сред продуктите, които са изключително полезни за мозъка, твърдят диетолози. Според експертите микроелементите, които предпазват кръвоносните съдове, са антиоксидантите в зеленчуците и плодовете, включително в горските.
Витамините А, С и Е защитават съдовата стена и предотвратяват старчески мозъчни заболявания като Алцхаймер, Паркинсон и други, убедени са специалистите. И съветват хората всеки ден да консумират поне 500 грама пресни зеленчуци и плодове.
Освен в българските червени чушки и пипер, жизненоважният за мозъка витамин С се съдържа още в отварата от шипка, касиса и кивито. Също така е добре да се приемат всекидневно около 30-50 грама мазна риба или омега-3 добавка.
Диетолози от САЩ назоваха прости начини за подсилване на имунната система: да се ядат повече храни, съдържащи антиоксиданти, да се спи и да се пие достатъчно вода.