31 Май 2020неделя10:51 ч.

Български ТЕЦ-ове горят боклука на Италия

автор:Дума

visibility 1925

Тонове италиански боклук пристига у нас, за да бъде изгорен тук. За схемата говори пред Нова тв депутатът от БСП Таско Ерменков, който е и зам.-председател на енергийната комисия в парламента.
Италианската държава плаща 200 евро на тон на онези италианци, които събират боклуците там. Те от своя страна плащат 47 евро на тон този боклук да бъде докаран до България и плащат 53 евро на съответните фирми в България, които приемат този боклук. Нямаме точните данни какви са количествата, които идват, коментира социалистът.
Той обясни, че вече е бил сезиран няколко пъти от граждани от Сливен и Перник, които живеят в близост до топлофикациите, че е започнало изгарянето на боклуци, които водят до много силни и неприятни миризми.
Ерменков подчерта, че изгарянето на битовите отпадъци не може да бъде универсално. Има отпадъци, които трябва да бъдат изгаряни на високи температури, каквито са циментовите заводи. Ако такива отпадъци се горят в топлофикационните централи, емисиите, които се получават, са изключително вредни, допълни депутатът. Като капак държавата плаща преференциални цени за това, че уж се използва биомаса за производството на енергия, обясни Ерменков и посочи ТЕЦ-овете в Сливен, Перник и Гълъбово.
Депутатът заяви, че на няколко от централите, които се намират на територията на РИОСВ-Стара Загора, им е издадено становище, че не е необходимо да се прави оценка на въздействието на околната среда.
БСП не е срещу Ковачки, БСП е за върховенството на закона, коментира Таксо Ерменков по повод сигнала, който социалистите подадоха срещу монопола на енергийния пазар от фирмите на бизнесмена. Не може в държавата да царува безхаберието и за благоденствието на един човек да страдат останалите, категоричен бе той.
Социалистът припомни, че четирите работодателски организации са подали сигнал до КЗК за това, че има прекалена концентрация на пазара на електроенергия.
От КЗК им дадоха един въпросник с 11 въпроса. Всъщност им казаха: Вие се жалвате, сега свършете и нашата работа, за да докажете, че това, което ни пишете е истина, заяви Ерменков.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1234

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 648

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1821

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 485

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ