29 Юли 2021четвъртък12:46 ч.

Срещи

Български писатели гостуваха в Москва

/ брой: 76

автор:Боян Бойчев

visibility 1338

Делегация, начело с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и главния редактор на в."Словото днес" Надя Попова, посети руската столица. Творците на писменото слово се срещнаха с посланика на България в Русия Атанас Кръстин, с когото обсъдиха задълбочаването на българо-руските отношения в областта на литературата. След това имаше официална среща със секретариата на Съюза на писателите в Русия. На руските писатели бяха подарени екземпляри от двуезичната антология "За Русия – с обич" издадена от "Български писател". Вечерта в Литературния институт "Максим Горки" се състоя премиера на двуезичния сборник "Писано с въглен", който включва творби на млади български и руски белетристи и на преводачи от руско-българския литературен конкурс, посветен на 140-ата годишнина от Освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877–1878 г. Той беше организиран през 2017 г. от Литературния институт "М. Горки" в Москва, Съюза на българските писатели и Фондация "Устойчиво развитие за България". 

Един от резултатите на конкурса е предложението от страна на ръководството на Литературния институт "М. Горки" да бъде подновена прекъснатата традиция в това уникално учебно заведение отново да се обучават български студенти.

На следващия ден българските писатели се срещнаха с председателя на Московската организация на руските писатели Владимир Бояринов и с главния редактор на в."Литературная газета" Максим Замшев.

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 144

Поскъпват чадърите по претъпканите плажове

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 144

"Бyлгapтpaнcгaз" ce paзплaщa пpeдcpoчнo за "Бaлкански поток"

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 144

Приземяване

автор:Ралица Николова

visibility 319

/ брой: 144

Зараза от незнание или от нежелание?

автор:Аида Паникян

visibility 307

/ брой: 144

Минаха години...

автор:Лозан Такев

visibility 238

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ