06 Юли 2020понеделник09:26 ч.

Срещи

Български писатели гостуваха в Москва

/ брой: 76

автор:Боян Бойчев

visibility 887

Делегация, начело с председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и главния редактор на в."Словото днес" Надя Попова, посети руската столица. Творците на писменото слово се срещнаха с посланика на България в Русия Атанас Кръстин, с когото обсъдиха задълбочаването на българо-руските отношения в областта на литературата. След това имаше официална среща със секретариата на Съюза на писателите в Русия. На руските писатели бяха подарени екземпляри от двуезичната антология "За Русия – с обич" издадена от "Български писател". Вечерта в Литературния институт "Максим Горки" се състоя премиера на двуезичния сборник "Писано с въглен", който включва творби на млади български и руски белетристи и на преводачи от руско-българския литературен конкурс, посветен на 140-ата годишнина от Освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877–1878 г. Той беше организиран през 2017 г. от Литературния институт "М. Горки" в Москва, Съюза на българските писатели и Фондация "Устойчиво развитие за България". 

Един от резултатите на конкурса е предложението от страна на ръководството на Литературния институт "М. Горки" да бъде подновена прекъснатата традиция в това уникално учебно заведение отново да се обучават български студенти.

На следващия ден българските писатели се срещнаха с председателя на Московската организация на руските писатели Владимир Бояринов и с главния редактор на в."Литературная газета" Максим Замшев.

10 км опашка на „Кулата“ още от сутринта

автор:Дума

visibility 14

Българите влизат в Словакия само след PCR тест

автор:Дума

visibility 40

Борисов заряза мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 126

С 6 лв. по-скъпа е потребителската кошница

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 126

Големите търговци плашат с бензинова криза

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 126

Старите жилища поскъпват по-бързо от новите

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 126

Кланици се оказаха огнища на COVID-19 и в Австрия

автор:Дума

visibility 0

Рекорден брой новозаразени в световен мащаб

автор:Дума

visibility 25

Втора локална карантина в Испания

автор:Дума

visibility 191

На гол тумбак - чифте компютри

автор:Велиана Христова

visibility 310

/ брой: 126

Въпроси за бъдещата работа на КЕВР

visibility 256

/ брой: 126

Новата конституция на Путин

автор:Мирослав Попов

visibility 253

/ брой: 126

ПЕНКА КАЛИНКОВА

visibility 205

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ