16 Януари 2022неделя21:25 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

На снимката на преден план: Христо Алексиев

България внася жалба в Съда на ЕС срещу пакета "Мобилност"

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 573

Служебното правителство реши да подаде жалба в европейския съд срещу пакета "Мобилност", който е доста дискриминационен към българския автобусен и автомобилен международен транспорт, обяви транспортният министър Христо Алексиев. Ще бъде атакувано изискването за връщане на камионите в държавата членка на установяване. Министрите са приели позицията, която страната ни ще защитава. 

В първите дни на юли 2020 г. Европейският парламент прие окончателно на второ четене без изменения законопроекта за нови правила за международните пътни превози в ЕС. Според тях шофьорите на камиони трябва да се връщат у дома на всеки три или четири седмици. Въвежда се забрана водачите да ползват редовната си седмична почивка в кабината на превозното средство. Ако тази почивка се ползва извън дома, настаняването трябва да бъде в мотел за сметка на работодателя. Въвежда се "срок на прекъсване" от четири дни между извършването каботаж в една и съща държава със същото превозно средство.

Ако в 14-дневен срок, който изтича другата седмица, корабособственикът и застрахователят на кораба Vera Su не покрият разходите по спасителната операция, той ще бъде продаден на открит търг, съобщи още  Христо Алексиев. Корабът е оценен на около 3 млн. лева, а спасителната операция струваше на държавата 2 млн. лв. 

Допълнителни разходи се появиха и след като корабът бе преместен в кораборемонтния завод "Терем - Флотски арсенал", за да може да бъде "закърпен" и да бъде източена водата от него. Корабът престоя повече от месец край скалите при Камен бряг, където заседна на 20 септември.

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 533

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 612

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 610

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ