19 Септември 2021неделя10:58 ч.

"Автомагистрали" е с нов изпълнителен директор

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 249

С решение на Съвета на директорите на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД за изпълнителен директор е определен досегашният член на съвета инж. Иван Станчев, съобщиха от дружеството. Председател на Съвета на директорите продължава да бъде Десислава Христова, а досегашният изпълнителен директор - инж. Валентин Вълков, негов член. Рокадата е вследствие на промяна в устава на дружеството, с която изпълнителният директор и председателят на СД управляват дружеството заедно и поотделно. Преди около два месеца ръководството на "Автомагистрали" беше уволнено от министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, а в началото на юли управлението пое изпълнителният директор Валентин Вълков. Седмица преди това Софийският градски съд спря производството по вписването на ново ръководство на държавната фирма след иск на бившия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите - Александър Филев и Иван Коларов.

Проверки на служебното правителство откриха редица нередности в дружеството. Последната проверка е във връзка с появили се в медии снимки на "стая за първа помощ" на етажа на ръководството, която обаче е богато обзаведена със спалня, душкабини и други удобства. Една от първите проверки на служебното правителство откри, че държавната фирма е платила авансово над 180 млн. лева на външни фирми за проекти за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния срок почти нищо от възложените дейности не е свършено.

Заради тези договори Комитова смени цялото ръководство на АПИ. В допълнение проверка на "Сметната палата" откри, че държавното дружество е получило поръчки за над 4 млрд. лв. в нарушение на изискванията на закона. От общо 14 договора с държавата за период от пет години шест са сключени, без да се изисква провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка (т.нар. in house възлагане). Впоследствие се оказа, че "Автомагистрали" е плащало по договорите толкова пари, колкото изпълнителите са пожелавали.

Валежи в неделя

автор:Дума

visibility 76

951 са новите случаи на коронавирус

автор:Дума

visibility 95

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 312

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 658

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 179

Отново сме страна от „жълта зона” за Румъния

автор:Дума

visibility 67

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 229

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 567

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1367

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 597

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 916

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 673

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ