04 Август 2020вторник11:36 ч.

Автобусните превозвачи излизат на протест

автор:Дума

visibility 449

Протест на автобусните превозвачи е планиран за утре, 13 декември. Недоволството на фирмите от бранша ще се изразява в поставяне на плакати по автобусите, съобщиха от Управителния съвет на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Ако до месец няма реални решения на проблемите им, превозвачите заплашват с ефективна стачка на 13 януари. Тогава ще има спиране на автобусни линии и протестни шествия, уточни председателят на Управителния съвет Магдалена Милтенова.
Исканията на превозвачите са свързани с тол-системата, нерегламентираните превози и системата "Бонус-малус".
Според Милтенова от 10 години не се прави нищо, за да се улесни животът на превозвачите. Те настояват за криминализиране на нелегалните превози, изключването на автобусите по редовни линии от обхвата на тол-системата и компенсации за превоза на хората, ползващи намаление, и задължителните за експлоатация губещи редовни линии.
Превозвачите са недоволни и от предложената методика на системата "Бонус-малус", свързана с размера на застраховката "Гражданска отговорност". Частните автобусни превозвачи искат да имат и достъп до европейско финансиране, тъй като до момента има забрана да бъдат бенефициенти по програми на ЕС.
По изчисления на конфедерацията нерегламентираните превози носят годишни загуби от над 300 милиона лева на държавата и са довели до фалита на 1500 транспортни фирми.
Последният ефективен протест на автобусните превозвачи беше през юни 2018 година. Той беше предизвикан от предложен Закон за създаване на Българска автомобилна камара. След протеста законопроектът беше оттеглен.

 

Румен Гълъбинов: Кризата е безпрецедентна

автор:Дума

visibility 62

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 147

Земевладелците: Нов налог за земята може да доведе до фалити

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 336

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 341

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 145

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ