24 Януари 2020петък04:24 ч.

Автобусните превозвачи излизат на протест

автор:Дума

visibility 278

Протест на автобусните превозвачи е планиран за утре, 13 декември. Недоволството на фирмите от бранша ще се изразява в поставяне на плакати по автобусите, съобщиха от Управителния съвет на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Ако до месец няма реални решения на проблемите им, превозвачите заплашват с ефективна стачка на 13 януари. Тогава ще има спиране на автобусни линии и протестни шествия, уточни председателят на Управителния съвет Магдалена Милтенова.
Исканията на превозвачите са свързани с тол-системата, нерегламентираните превози и системата "Бонус-малус".
Според Милтенова от 10 години не се прави нищо, за да се улесни животът на превозвачите. Те настояват за криминализиране на нелегалните превози, изключването на автобусите по редовни линии от обхвата на тол-системата и компенсации за превоза на хората, ползващи намаление, и задължителните за експлоатация губещи редовни линии.
Превозвачите са недоволни и от предложената методика на системата "Бонус-малус", свързана с размера на застраховката "Гражданска отговорност". Частните автобусни превозвачи искат да имат и достъп до европейско финансиране, тъй като до момента има забрана да бъдат бенефициенти по програми на ЕС.
По изчисления на конфедерацията нерегламентираните превози носят годишни загуби от над 300 милиона лева на държавата и са довели до фалита на 1500 транспортни фирми.
Последният ефективен протест на автобусните превозвачи беше през юни 2018 година. Той беше предизвикан от предложен Закон за създаване на Българска автомобилна камара. След протеста законопроектът беше оттеглен.

 

Каша във властта заради хазарта

автор:Ростислава Иванова

visibility 104

/ брой: 16

Кабинетът прие плана за Перник, чака се решение от СОС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

България остава начело в ЕС по корупция

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 16

Имотите в София са поскъпнали със 7,13% през 2019 г.

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 16

С дронове щели да контролират чумата по свинете

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 16

Китай затвори 5 опасни града

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 16

Кратки новини

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Асен Личев: Перник има вода за 55 дни

автор:Ростислава Иванова

visibility 90

/ брой: 16

Да крадат, важното е да Му служат

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 16

ГЕРБ превърнаха страната ни във воняща клоака

visibility 163

/ брой: 16

Прозъбени баири

visibility 70

/ брой: 16

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ