31 Май 2023сряда22:55 ч.

ВРЕМЕТО:

В сряда преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност и главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Остават условията за градушки. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. В сряда преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност и главно там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Остават условията за градушки. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

Ароматизирана с вино сол предизвиква сетивата

/ брой: 277

автор:Силвия Шопова

visibility 1208

Сол, ароматизирана с вино, изкушава ценителите на добрата кухня в столичен ресторант. Екзотичната на вид подправка с цвят на презряло грозде събужда любопитството на гурме ценителите. А носталгията по отминалото лято е послужила за вдъхновение на новото меню и винената листа на изискания "Shades of Red" на Гранд хотел София. Младият сомелиер Слави Райчев уточни, че е посветил 3 месеца за изготвянето й. Той подчерта, че акцентира на българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители, като съотношението им към вносните е 70 към 30 на сто.
За ценителите на кулинарията е подбрана специална селекция говеждо месо от цял свят - американско от породата "Блек Ангъс", австралийско Уагаю - Кобе стил, и аржентинско бонфиле или рибай стек. Те се предлагат на малко места в София, подчерта главният готвач Жоро Иванов. Той представи 3 ястия с дивеч - печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони  от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки. В менюто с подчертано средиземноморски привкус акцент е предлагането на цели риби. Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.
Сетивата ще бъдат предизвикани и с шоколадов или лимонов тарт, чийзкейк и шоколадов мус за десерт. А традиционната отлежала сливова ракия може да бъде нетрадиционен финал на среща в уютна атмосфера със стари приятели.
 

Газът поевтинява с още 15% от 1 юни

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 101

Поне 1700 лв. за почивка на семейство с деца на море

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 101

ЕС забранява непродаденият текстил да се унищожава

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 101

Ердоган спечели изборите в Турция

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 101

Отново напрежение в Косово

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 101

Русия обяви американски сенатор за издирване

автор:Дума

visibility 569

/ брой: 101

Омерта

автор:Дума

visibility 1095

/ брой: 100

Хаос върху хаоса

автор:Иван Ченчев

visibility 227

/ брой: 100

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ