09 Август 2020неделя17:43 ч.

Ананиев пак предизборно "дава" повече пари за здраве

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 268

Бюджетът ще бъде разгледан следващата седмица в МС, но при всички случаи мога да заявя, че ръстът на разходите за здравеопазване ще бъде около 500 млн. лв., заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на новия компютърен томограф в отделението по диализа в МБАЛ-Добрич. По думите му ръстът на парите за НЗОК е около 395 млн. лв., увеличение щяло да има и в бюджета на МЗ, като по-значителни ще са парите за трансплантация, за извършване на изследвания с NAT технологията и др. 

Пред БНР Ананиев заяви, че се подготвя нова наредба за основния пакет дейности, които се покриват от НЗОК. По думите му новият документ е съобразен с препоръките на Върховния административен съд, който отмени съществуващата. Новата наредба ще бъде готова преди новата финансова година, увери Ананиев. 

По-късно БНР съобщи, че в бюджета за 2020 г. с 19 млн. лв. ще се увеличат парите за първичната извънболнична помощ. ДУМА припомня, че общопрактикуващите лекари искаха 25 млн. лв. повече за догодина. През 2020 г. се очакват 265 млн. лв. повече като приходи от здравноосигурителни вноски и 139 млн. повече от трансфери за здравно осигуряване. Здравната вноска остава 8%. От догодина НЗОК ще заплаща скъпоструващите терапии и биологичните медикаменти само след наличие на ефект от лечението.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 258

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 481

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 693

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1236

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ