14 Април 2021сряда02:58 ч.

А следващата касапница?

/ брой: 68

автор:Боряна Костова

visibility 2219

След Парижката касапница вече се сдобихме и с Брюкселска. С тревога се питам коя ли ще е следващата. Понеже командорът на ЕС г-жа Меркел няма намерение да се отклонява от "ценностите" на мултикултурното общество. А те напоследък пораждат съболезнователни телеграми на национално ниво. Европейските тегоби обаче са и български. Досега сме живели кротко, но много скоро може да ни се стоварят на главата пълчища мигранти откъм Турция и Гърция. Опасността и тук да загърмят бомби за жалост става все по-реална.  
В началото на седмицата австрийският вътрешен министър Йохана Лайтнер предупреди, че след закриването на "Балканския маршрут" и затварянето на македонско-гръцката граница около 1 100 000 бежанци се готвят да атакуват България като нов коридор към Централна Европа. В отговор Австрия ще засили охраната на своята територия. Лайтнер е скептична към споразумението между ЕС и Турция за спиране на потока. Тя смята, че решението е да се изгради крепост за защита на континента. Нашите власти обаче гледат фриволно на заплахата. При Орешарски бяха изградени 30 км ограда по границата ни с Турция, две години по-късно кабинетът "Борисов" се оправдава ту с трудния терен, ту с липсата на пари и я строи с мравешки стъпки. Лежи се на ухото, че страната ни е твърде бедна, за да е привлекателна за мигрантите. Според Борисов ние изключително ефективно си пазим и границата. Но тия дни медии показаха как групи по 40-50 чуждоземци минават браздата като разграден двор. И как не, след като 2/3 от камерите за наблюдение, с които премиерът не пропуска да се похвали, служат само за декорация заради неплатен ток. Срам!
Назначени са нови 178 служители на "Гранична полиция", но това е нищо за охраната на 752-километровата ни южна граница. А Ненчев още се ослушва и не праща там армейските части, които трябваше да помагат. Престъпно е сега да пестим пари от националната сигурност! Колкото до учението "Граница 2016", то беше чиста бутафория и плашене на гаргите. А докато се разиграваше сценката, чиято цел бе да покаже отбранителната ни мощ, правителството е планирало палаткови лагери и разпределителен център за бежанци в близост до Гърция. За което са оглеждани старите казарми в Благоевградския регион. Лошо няма. Редно е да сме подготвени за всякакви изненади. Само че и досега не е ясно какви са ни приоритетите - ще спираме ли пришълците, както вече правят много европейски страни, или ще ги приемаме и обгрижваме по модела на германската майка Тереза? Макар на България да не й е необходима евтина работна ръка.
От словесната шизофрения на премиера трудно може да се разбере каква политика всъщност ще водим по отношение на мигрантите. На 18 септември 2015 г. той гостоприемно разтваряше ръце: "Можем да приемем още 1200 бежанци". На 5 март т.г. се похвали, че "ситуацията в нашите бежански лагери е прекрасна" и призова да не се настройваме срещу мигрантите, защото те бягали от войната. На 9 март бе по-умерен: "Сърцето ми се къса за бежанците, но да се връщат в Турция". А след взривовете в Брюксел обяви наивно, да не кажем глупаво, че не било справедливо тези хора да удрят Европа в сърцето, след като тя харчи милиарди за тях. Бе каква справедливост искаш от терористите! После мъгляво подхвърли, че това е абсолютен провал на външната политика на много държави и че няма как да интегрираме терористи. На пръв поглед тия камъни са в градината на г-жа Меркел. Ама може да не сме го разбрали правилно и да се окажат "виновни" противниците на пазарлъка между ЕС и Турция. Борисов толкова често върти палачинката по всички въпроси, та току-виж пак призовал за съпричастие към "страдалците". Инак е наясно, че масата от пришълците изобщо не са измъчени майки с дребни дечица. Според службите рискови за националната ни сигурност са били почти 1/3 от влезлите у нас за последната година 1840 незаконни мигранти. Явно за пореден път чакаме да се разберат "големите началници". 
Бат'Бойко обаче е цвете в сравнение с държавния ни глава. Ако прочетете какво е казал Плевнелиев пред "Дойче веле" четири дни преди атентатите в Брюксел, ще се хванете за главата. Той твърди, че спрямо бежанците България спазва стриктно регламентите от Дъблин и Шенген. Да говориш това, когато Шенген реално не съществува, а Дъблинското споразумение е отречено като неработещо и вредно за страните по границите на ЕС като нашата, трябва да не си с всичкия си. Плевнелиев философства срещу вдигането на стени и огради и мазнишки се възторгва от "хуманизма и човещината на канцлера Меркел". Сега пък е "наскърбен и потресен" от събитията в Брюксел. Ама кел файда, както би се изразил приятелят Ердоган.
В Европа се води война и на карта е нейното оцеляване. Ако тя не сложи край на лицемерното милосърдие и не вземе адекватни мерки срещу нашествието, просто ще отчитаме времето до поредната човешка касапница. А както предупреди бившият шеф на НРС ген. Кирчо Киров, България е реална цел за терористите.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ