07 Март 2021неделя15:10 ч.

7 текста в надпреварата за най-добър български роман

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 0

Седем романа са номинирани за голямата награда на литературния конкурс за непубликуван български роман "Развитие". Тази година авторитетното жури на конкурса в състав - председател проф. Ивайло Знеполски и членове писателят Георги Господинов и доц. Бойко Пенчев, имаше нелеката задача да избере най-качествените текстове от рекордните за конкурса 118 подадени ръкописа.
Текстовете впечатлиха журито с изключително доброто си ниво и разнообразна тематикa и експертите решиха да номинират за финалния етап на конкурса не пет, а седем ръкописа. Номинираните романи са "Светата Кръв" от Антон Баев, "Остров Крах" от Ина Вълчанова, "Театрален гамбит" от Волен Митев, "Невидими" от Наталия Делева-Мързева, "Номер 9" от Нора Пенчева, "За това, което се случва между двама" от Юлия Раданова, "Сайтът на един тийнейджър" от Александър Томов.
При представянето на номинираните романи Георги Господинов сподели, че те дават много ясна картина за развитието на различните начала и тенденции в българската литература. Председателят на журито проф. Ивайло Знеполски изрази задоволството си, че благодарение на конкурса пред него се раждат новите писатели, които имат потенциала да определят облика на българския роман в бъдеще.
Официалната церемония по награждаването на победителя ще се състои на 21 април. Той ще получи парична награда в размер на 7000 лева и кристална статуетка на корпорация "Развитие". Спечелилият ръкопис ще бъде издаден скоро след обявяването на окончателните резултати.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ