08 Август 2020събота02:49 ч.

69% от българите пият по едно кафе

/ брой: 239

автор:Дума

visibility 548

69% от пълнолетното население на страната пие поне по едно кафе на ден. Други 11 на сто консумират до четири кафета седмично. Това сочат резултатите от социологическо проучване на агенция "Тренд" относно навиците за консумация на кафе и кафе културата в България, проведено по поръчка на "АмРест кофи".

Над половината (58%) от анкетираните смятат, че сънародниците ни много обичат да пият кафе, а други 34 на сто споделят, че по-скоро обичат да пият кафе. Едва 1% посочва, че българите по-скоро не обичат да пият кафе.

Проучването затвърди и мнението, че кафето е неизменна част от комуникационната култура на нашенеца, като "да пием по кафе" е станало нарицателно за среща с приятели. На въпроса "А с кого вие лично обичате да пиете кафето си?" отговорите разкриват, че най-голям е делът на приятелите - 26 на сто. Това е особено видно при младите хора на възраст 18-29 години - 45% от тях посочват, че обичат да пият кафето си с другарче. Близо четвърт от запитаните (23%) посочват, че пият кафето си в компанията на половинката си. Хората, които предпочитат да консумират кафе сами, са 15 на сто, като най-често този отговор се среща при индивидите над 60-годишна възраст. 

Българите са традиционалисти по отношение на вида кафе, което консумират. Но не са малко и тези, които обичат да експериментират с нови вкусове и аромати - 34 на сто.

Наскоро бяха припомнени и резултатите от многобройни изследвания, според които четири кафета дневно предпазват от рак на черния дроб.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 41

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 225

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 509

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 975

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ