25 Август 2019неделя03:18 ч.

"Бели мрежи" на Едмонд Демирджиян e акцент на месеца

Палитра

44 арт фотографии на Генчо Петков и Никифор Тодоров в Габрово

/ брой: 142

автор:Дума

visibility 135

Обща изложба "Възприятия" - живопис и фотография на Мариета Конова и Монна Конова, и "44 арт фотографии" на Генчо Петков и Никифор Тодоров показва ХГ "Христо Цокев" в Габрово, (ул. "Св. св. Кирил и Методий" 10).  

Мариета Конова представя най-новите си живописни творби, създадени през 2019 г. Портретите са част от цикъла "Хронология на срещите", по който работи повече от 10 г. Лицата са на хора, които среща по време на двумесечен престой и творческа работа в ателиетата на Cite internationale des arts в Париж. 

Генчо Петков и Никифор Тодоров показват 44 свои творби, които са награждавани на международните фотографски салони, провеждани под патронажа на Световната федерация за фотографско изкуство - ФИАП. Благодарение на тези снимки през т.г. Петков стана "екселенц" на ФИАП, а Тодоров "артист" на същата организация.

Генчо Петков пояснява: "Селекцията беше много трудна. Единственото общо между тези снимки е, че са приемани и награждавани. Тоест минали са цедката на различни журита в над 20 страни." Той показва предимно голо тяло, пейзажи, както и различни експерименти. Тодоров се представя основно с пейзажи, улична фотография и портрети.

През юли ХГ "Христо Цокев" поставя за акцент на месеца картината "Бели мрежи" на именития живописец Едмонд Демирджиян (1951-2009). Изборът на картина не е случаен, тъй като на 23 юли се навършват десет години, откакто художникът напусна този свят. 

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 162

САЩ отварят консулство в Гренландия

автор:Дума

visibility 156

Тук изгря свободата на България!

автор:Дума

visibility 148

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 559

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 339

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 375

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ