19 Януари 2022сряда16:43 ч.

ново:

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва *** Кирил Петков: Визита в Скопие беше огромен успех *** Кристиан Вигенин: Днес България навлиза в нов етап от своето развитие *** Строителите на магистрала „Европа“ ще бъдат глобени *** 11181 са новите случаи на коронавирус

2014 г.: 3,6 млрд. евро за безработни младежи

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 953

Европейската комисия обяви откъде ще намери пари за борба с младежката безработица и за ангажимента на европейските лидери за създаване на европейска гаранция. Тази система за младежка заетост работи сега само в Швеция и Австрия и е финансирана чрез техни национални средства.
Парите за младежката гаранция ще могат да се ползват от регионите, в които младежката безработица през 2012 г. е била над 25% от всички, търсещи работа. Половината от тях ще бъдат "свежи пари", отпуснати целенасочено от бюджета. Останалите ще са резултат от пренасочване на средства от съществуващи фондове и програми.
През 2014 г. ЕС ще похарчи 3,6 млрд. евро за борба с младежката безработица, или 60 на сто от целия бюджет на инициативата. 1,8 милиарда от тях ще бъдат собствен бюджет, а останалите ще се пренасочат от други програми. Най-големият дял от тях ще дойде от фондовете за териториално развитие и сближаване (640 млн.), от новия механизъм за "Свързване на Европа" (471 млн.) и от Европейския социален фонд (170 млн.).
Общо ЕС планира да вложи 6 млрд. евро в инициативата за младежката гаранция (осигуряване на работа, стажове или преквалификация на всички, завършили образованието си, които до 4 месеца не могат да намерят работа). За да постигне бърз ефект в решаването на проблема, засягащ вече една четвърт от 26 милиона безработни европейски граждани, ЕС смята да изтегли парите през първите 2 г. от периода. Няма яснота дали след 2015 г. финансирането ще продължи и ако това бъде решено, откъде ще се вземат средствата.
"Не бива да се създават прекалени очаквания за европейско финансиране на схемите за младежка гаранция. Основната тежест ще е за страните членки, които трябва да направят значими реформи на трудовите си пазари. Европейското финансиране може да е само подкрепящо тези усилия", предупреди европейският комисар за бюджета Януш Левандовски при представянето на проекта за разходите на съюза през 2014 г.

(От блога на Ивайло Калфин)


 

Скопие прие наше искане за името си

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 12

Шефът на ЦРУ посетил Украйна

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 12

Роберта Мецола е новият председател на ЕП

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 12

Турция променя името си

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 12

Барабар Петко с мъжете

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 12

Културата остава след бурите

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 12

Политически димки

автор:Дума

visibility 324

/ брой: 12

Вяра Емилова: ДУМА трябва да бъде стандарт за левия печат

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 12

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ