28 Март 2024четвъртък16:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2011 г. - звездите за шофьорите

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 1655

Обещанията на звездите могат да помогнат на някой зад волана да се почувства по-уверен. Настъпващата нова 2011 година е на белия или метален заек по китайския календар. Според китайците заекът не е от плашливите, той по-скоро е благоразумен, качество от най-голяма важност на пътя. Годината ще е спокойна и отмерена, а късметът ще се усмихне на този, който внимателно преценява решенията си и премисля всяка своя стъпка. В годината на белия заек вярвайте в собствените си сили и трезво преценявайте, пък и се оглеждайте в живота на прочутите автомобилисти, родени във вашата зодия.

КОЗИРОГ (22.12-20.01)
Козирогът е надежден, търпелив и решителен, не се бои от трудности и настойчиво върви към целта си. Затова не е чудно, че най-успешният пилот на всички времена, седемкратният световен шампион Михаел Шумахер е Козирог. Представителите на този упорит астрален знак предпочитат непроходимото поле пред гладките и скучни магистрали. Непоколебимата увереност в собствените сили ще помогне на Козирозите в осъществяването на най-амбициозните им планове през 2011-а. Ако си купувате нов автомобил, не си позволявайте компромиси и изберете най-мощния и бърз. Тръгвайки на път, помнете основното правило - сложете си колана!
ВОДОЛЕЙ (21.01-19.02)
Сред отличителните черти на Водолея изпъкват фантастичната му любов към всичко ново, работоспособност и изобретателност. Така, не намирайки нищо интересно за себе си сред колите през миналия век, италианецът Енцо Ферари решава да създаде свой, принципно нов автомобил. Набляга на техническо ноу-хау, на участие в престижни надбягвания и върху "породиста" външност. В резултат на усилията му колите на Ferrari днес са сред най-скъпите и модни в света. Макар и Водолеите да не блестят с голяма дисциплина на пътя, те са сред най-добрите водачи, способни и със средни по качество коли да станат "герои" в стрийт-рейсърски закачки.
РИБИ (20.02-20.03)
Родените под този воден знак са творчески и романтични натури. Благодарение на таланта и силата на въображението си Тацуо Йошида, без всякакво специално образование, става признат майстор на японските комикси "манга". Предвиждайки, че бъдещето е на телевизията, един от първите минава към създаването на мултфилми и измисля прочутия в целия свят рисуван филм за автомобилни състезания "Спиди-пилот". В настъпващата година Рибите ги чака прилив на жизнени сили и енергия. Ще имат нови идеи, които търпеливо ще чакат звездния си час в светлите им глави.
ОВЕН (21.03- 20.04)
Жар, богато въображение и упорство в достигане на замисленото е важното в портрета на типичния Овен. В малкото и скучно селце в Горна Австрия Ервин Коменда го чакала само скучната участ на фермер. Но той успял да даде път на таланта си и остава в историята като човека, нарисувал едни от най-известните коли на съвремието си, тръгвайки от прочутия бръмбар, минавайки през плуващия автомобил и колата-саксия на VW /Kubelwagen/, Cisitalia, Porsche 356, Porsche 550 "Spyder" и участва сериозно в развитието на Porsche 911. Във вените на Овните тече кръв на победители, пък и кой Овен не обича бързото каране? Активният стремеж да бъдат първи във всичко ще им позволи да станат един от най-успешните астрални знаци на идващата година.
ТЕЛЕЦ (21.04- 20.05)
Телците са истински покорители на пътищата, тези твърдоглавци на спират, докато не постигнат желаното. Именно заради ината си Берта Бенц влезе в историята, извършвайки първото в света пътуване с автомобил. Изобретението на прославения й мъж дори нямало предавателна кутия, но безстрашната и напориста фрау преодоляла всичко по пътя си към успеха. Родените под знака на Телеца уверено се чувстват зад волана и умеят да получават истинско удоволствие от карането. Годината на Заека е благоприятен период за Телците, които ще имат уникална възможност да въплътят в живота всички свои най-големи и амбициозни планове.
БЛИЗНАЦИ (21.05- 21.06)
Смели и енергични, Близнаците уверено преодоляват всякакви препятствия. Заради тежка форма на полиомиелит малкият Брукс Стивънс бил навярно обречен на живот в кревата. Но настойчивостта на баща му и силната воля на момчето направили чудо - Брукс пораснал и станал известен промишлен дизайнер. Конструира прототипа на мотоциклета Harley-Davidson, марка, на която днес се възхищава целият свят. Близнаците са най-темпераментните водачи, които със силата и изменчивостта на урагана се носят по пътищата.
РАК (22.06- 22.07)
Раците имат мащабна мисъл и дела, винаги искат повече, отколкото самите те или други могат да постигнат - и в любовта, и в парите, и в славата. Ракът Гай Юлий Цезар имал безброй таланти, но малцина знаят, че той първи обърнал внимание на транспорта и въвел правила за пътно движение, някои от които ползваме и днес! Притежавайки добре развита интуиция, Раците избират пътя си така, че да не попаднат в задръстване или ПТП. Карането им е спокойно и уверено, близко до духа на внимателния заек. През настъпващата година ги чака зелен светофар.
ЛЪВ (23.07- 23.08)
За Лъвовете казват, че са родени с късмет в ръката. Справедливи и щедри по натура, те се стремят да носят на хората полза. Американецът Алън Брид посветил целия си живот на безопасността - с името му са свързани над 20 изобретения, но най-известното от тях е въздушната възглавница, станала днес неотменима част на всяка кола. На пътя Лъва обича да чувства превъзходството си и като тънък ценител на прекрасното избира дизайнерски модели автомобили и ярки разцветки. Чакайки на светофара, се оглеждайте внимателно - може би в съседната кола пътува човекът на живота ви.
ДЕВА (24.08- 22.09)
Силната страна на Девите е природното им обаяние и привлекателност. Адриана Елинек от детството си имала необикновена красота и изящество, заради които вкъщи я наричали "Мерцедес". Баща й предложил да се използва това име за модел на колите, които продавал. Така в чест на хубавата девойка била наречена една от най-известните в света автомобилни марки. Девите са благоразумни, внимателно анализират риска и никога не изпреварват без необходимост. Статистиката сочи, че сред милионерите най-много са родените именно под знака на Девата.
ВЕЗНИ (23.09-23.10)
Сред основните качества на Везните са стремежът за справедливост и обективност. Навярно това е в основата на карането на Владимир Путин на малката "Калина", за да докаже, че руската кола не е за изхвърляне. Друг е въпросът дали е успял. Според статистиката Везните са сред най-рядко катастрофиращите, но и на техния път могат да изникнат непредвидени спирки. Затова през 2011-а, тръгвайки на дълъг път, трябва да се погрижат за предпазни мерки, навигация и списък на удобни хотели край пътя.
СКОРПИОН (24.10-22.11)
Боен дух и непреклонна воля помагат на Скорпионите достойно да издържат на ударите. Независимо от недоброто си представяне като пилот Бърни Еклестон остана в спорта и стигна надоблачни висоти в управлението му и извличането на изгода от него. Дори пребит, успя да изкара още пари от насинената си и деформирана физиономия. Родените под този войнствен знак, са свикнали да стартират преди другите, но невинаги са първи на финала. През 2011-а Скорпионът ще трябва да намалява на завоите и по-внимателно да се отнася към забранителните знаци - тогава победата му е вързана в кърпа.
СТРЕЛЕЦ (23.11-21.12)
Резултати от научни изследвания сочат, че родените под знака на Стрелеца имат два пъти повече шанс да се прославят. Стрелците са свободолюбиви, оптимистични и неуморни, имат широк кръгозор и пламенен стремеж за изпълнение на замисленото. Именно тези качества са помогнали навремето на Карл Бенц да сътвори най-голямото изобретение на ХIХ век - автомобила. Заекът вещае на Стрелците година, удачна във всички посоки. Звездите съветват да държат здраво волана, както и синята птица на късмета за опашката.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ