18 Май 2024събота05:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

15 хил. яйца бяха опържени едновременно в общ тиган

/ брой: 282

автор:Дума

visibility 21

Жителите на град Пигуе в аржентинската област Буенос Айрес приготвиха огромен омлет от 15 хил. яйца. По този начин те отбелязаха 129-ата годишнина от създаването на своя град, съобщиха местните медии.
"Предполагаме, че в празника са взели участие около 20 хил. души", съобщи главата на местната администрация Алехандро Корбата. Главният готвач на събитието Хосе Мария Бесада разказа, че за приготвянето на ястието, освен яйцата са използвани 100 кг шунка, по 8 кг магданоз, зелен лук и сол, 6 кг пипер и 50 л олио.
"В създаването на кулинарния шедьовър взеха участие 10 групи по четирима души. Докато се загряваше олиото - в продължение на 20 минути - те разбъркваха яйцата, без да пропускат да проверят всяко едно дали е прясно. След това в тиган с диаметър 4,5 метра добавиха нарязаната шунка. Докато се запържваше тя, участниците разбиха яйцата и ги сложиха в тигана", разказа готвачът. Най-накрая в тигана влезе и нарязаният магданоз, добавен бе и лукът.
Подготовката за готвенето започна в 9 ч. сутринта, а 120 минути по-късно през града мина шествието на участниците от "Обществото на рицарите на гигантските омлети", което от 1977 г. организира подобни събития в различни части на света. Град Пигуе отбелязва годишнината си с приготвянето на огромни омлети от 1999 г.

 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 659

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 583

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ