08 Август 2020събота14:56 ч.

Плакат Янина Петрова и Никола Пияманов

Сцена

Премиера

14 актьори представят в НАТФИЗ своя Чехов - съвременен и откровен

/ брой: 200

автор:Дума

visibility 800

НАТФИЗ продуцира конкурсна проектна програма, с която да спомогне и стимулира професионалната реализация на най-младите творци. Благодарение на нея репертоара на Театър НАТФИЗ допълват още 4 спектакъла, първият от които излиза с премиера днес, 18 октомври, от 19 ч., научи ДУМА от Десислава Димитрова, гл. експерт ВО. 

Проектът "Три сестри" от Антон Павлович Чехов е на Деян Ангелов. Младият режисьор, възпитаник на проф. Маргарита Младенова, събира разнороден екип от настоящи и завършили образованието си в академията творци. Голяма част от актьорите са на свободна практика, но Павлин Петрунов ще поделя времето си с ангажиментите в Народния театър, Светослав Добрев - с тези в Младежкия театър, а Слава Георгиева ще пътува между Театър НАТФИЗ и Ловешкия театър. Сценографията и костюмите на "Три сестри" са дело на Елис Вели, чийто последен проект "Сцени от един семеен живот" в МГТ "Зад канала" завърши само преди седмица. Автори на музиката са македонският композитор Дане Поповски и небезизвестният Христо Намлиев. Учебните сцени на НАТФИЗ привличат все повече утвърдени в професиите си имена. Четиринадесет актьори - ученици на проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев, проф. Снежина Танковска, проф. Здравко Митков и проф. д-р Ивайло Христов, ще представят своя Чехов - съвременен и откровен.

"Основната тема, около която всички творци в спектакъла се събрахме, е темата за "Изчезващият човек". Кое е това, което изтрива божия образ в човека? "От какво толкова рано, толкова бързо ставаме скучни, безлични, банални, мързеливи, равнодушни, безполезни, нещастни - ставаме ходещи мъртъвци!" - пита Андрей, пита и Чехов, питаме и ние, създателите на това представление, казва Деян Ангелов.

Спектакълът е спечелил проектната програма на НАТФИЗ в категорията "Млад режисьор".

Оранжев код за пожари в 15 области

автор:Дума

visibility 0

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 202

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 321

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 563

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1036

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ