15 Август 2020събота09:01 ч.

Жените все по-често "играят по мъжките правила"

Изравняването на половете се дължи изцяло на промените в женското поведение, твърди проучване

/ брой: 168

автор:Дума

visibility 1187

Революцията в отношението към секса практически е изтрила различията в поведението между мъжете и жените, твърдят авторите на изследване на поведението между половете, което обхваща периода от последните 60 години.
Изследователите от Университета на Калифорния в Сан Диего смятат, че това е така, защото сексуалният опит и отношението към секса при жените са претърпели изменения, докато при мъжете те не са се променили практически от 40-те години на миналия век.
Броят на момичетата под 20 г., които водят полов живот, се е увеличил 4 пъти. Момичетата губят своята девственост средно с 4 години по-рано. Рязко е намалял и броят на жените, които изпитват чувство за вина, свързана по някакъв начин със секса, а отношението към сексуалните контакти преди брака коренно се е променило в сравнение с 40-те години на XX в. Мъжете днес дори повече от жените се отнасят отрицателно към секса преди първата брачна нощ.
През 50-те и 60-те години на миналия век между мъжете и жените е имало цяла пропаст. 60-те са наричани период на сексуалната революция, но всъщност това е било само началото, казват американските учени.
В хода на работата си те са обобщили резултатите от 530 социологически изследвания, проведени през периода 1943-1999 г., в които са участвали общо над 270 хиляди души.
През 50-те години само 13% от момичетата под 20 г. са признавали, че водят полов живот, при момчетата този процент е бил 60, докато през 90-те години техният брой нараства до 47 процента, при младежите процентът слабо намалява.
През първите години на изследваната статистика жените са губели своята девственост средно на 19 години, а мъжете на 18. Към 90-те години този показател и за двата пола е спаднал до 15-годишна възраст.
Въпреки либералното днес отношение към секса като цяло авторите на изследването констатират, че на практика няма статистически значимо увеличение в количеството на сексуалните партньори.
Специалистите по сексуално поведение говорят за психологически натиск, оказван върху женския пол - от жените днес се очаква те да бъдат не просто сексуални, а истински гейши. През 50-те години от тях не се е изисквало дори да се наслаждават на секса.
Авторите добавят, че към резултатите от изследването трябва де се отнасяме внимателно, тъй като не е известно до каква степен респондентите са били искрени. Не трябва да се забравя и че преди време хората не са споделяли подробности за своя сексуален живот, а днес те постоянно се опитват дори да подчертаят своята сексуалност.
 

Слънце на Изток, гръмотевици на Запад

автор:Дума

visibility 4

Голяма Богородица е, почитаме Божията майка

автор:Дума

visibility 45

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 187

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 968

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 700

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 224

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ